promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Több százezer óvszerrel segítik a sportolókat Párizsban, mégis lehetetlen összebújni, tartanák a szervezők a tokiói tilalmat?

Több százezer óvszerrel segítik a sportolókat Párizsban, mégis lehetetlen összebújni, tartanák a szervezők a tokiói tilalmat?

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Egyre több panasz érkezik az olimpiai faluról, elővennék a szervezőket.

Az ötkarikás játékok előterében a legjobb eredményekért küzdő sportolókat látjuk, akik évek felkészülését követően végre az egész világnak megmutathatják tudásuk javát. Míg az egyszeri néző az éremért szurkol, addig egy 20. helyezésben is eszméletlen munka van, arról nem is beszélve, hogy egy olimpia teljesen más, mint bármely sportesemény.

Így a versenyzőknek alkalmazkodniuk kell a helyzethez, amibe természetesen a szállás, így az olimpiai falu megszokása is beletartozik. Vannak olyanok, akik hatalmas buliként élik meg a játékokat, számukra felszabadultságot ad a falu is, ám sokan akadnak, akik inkább a csendre vágynának a saját számaik előtt, és zavarja őket a körülöttük lévő pörgés.

Így aztán természetesen az is nagyon változó, hogy ki, mivel üti el a szabadidejét két verseny, vagy éppen edzés között. A legtöbben elvonulnak, koncentrálnak, mások viszont egymás társaságát keresik, és hát a fiatal sportolók között nem ritka, hogy egymás szobáját is meglátogatják.

Tokióban ezt a részét elég szigorúan vették a dolgoknak, és gyakorlatilag megtiltották a szexet, amihez a covid-helyzet is hozzájárult. Habár a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ezt a fura tilalmat feloldotta, Rióhoz képest így is jóval kevesebb védekezési eszközt biztosítanak a sportolók számára.

Míg Brazíliában 450 ezer óvszerrel készültek a szervezők, Párizsban ez már 200 ezerre csökkent, ám ennél sokkal kreatívabb módon próbálják meg elejét venni a légyottoknak, ami nem mindenki számára szimpatikus dolog, hiszen nem csak a lepedőakrobatikát nehezíti meg, hanem a pihenést is.

Lévén „szexellenes” ágyakat tettek a szobákba, melynek tartóelemei kartonból vannak, és nemes egyszerűséggel az egész összecsuklik, ha ketten fekszenek rajta. Az ötlet ugyanakkor nem kicsit ment félre, hiszen arra nem gondoltak, hogy aki akarja, ágy nélkül is megoldja az együttlétet, mint ahogy arra sem számítottak, hogy sportolók sokasága háborodik fel azon, amiért ezek az ágyak kényelmetlenek és lehetetlen rajtuk pihenni.

Ez aztán rányomja a bélyegét a teljesítményükre is, és bár a szervezők igyekeztek kivágni magukat azzal, hogy a szóban forgó ágyak újrahasznosíthatók, a négy év múlva esedékes, Los Angeles-i ötkarikás játékokon meglepő lenne, ha ismét előkerülnének az egyszer használatos fekvőalkalmatosságok.