promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Undorító dolgot művelt a szakács egy budapesti étteremben, első napján kirúgták

Undorító dolgot művelt a szakács egy budapesti étteremben, első napján kirúgták

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Az elődje nem hitte el, amit látott, az új kolléga boldogan mesélte el neki a gusztustalan „trükköt”.

Szinte minden vendéglátóhelyen vannak kisebb-nagyobb „műhelytitkok”, melyekről a vendégek nem tudnak, és nem is kell tudniuk róla. Ezzel nincs különösebb probléma, ahány ház, annyi szokás, ám vannak olyan dolgok is, amik még a sokat látott vendéglátósokat is kiakasztják.

Ilyen ez a mostani történet is, amire tipikusan azt mondhatnánk, „ha nem látom, nem hiszem el”. Nos, a leköszönő szakács látta, pontosabban tapasztalta, hogy mitől tisztultak meg olyan gyorsan a konyhai elszívók. A történetet a Threads-en osztotta meg az egyik ismerőse:

„Az egyik haverom, pár éve deákon dolgozott egy étteremben szakácsként, felvettek egy új szakácsot egy 40 év körüli formát, a pali első napján együtt dolgoztak, nem voltak sokan a vendégek ezért a főnök kitalálta az elszívókat takarítsák ki, hogy addig is csináljanak valamit, a haverom mondta okés, megcsinálják tudta, hogy ez kb. 1 órás meló, az új fiú mindenáron ragaszkodott hozzá, hogy majd ő megcsinálja egyedül, menjen csak ki cigizni meg pihenjen addig.”

„Haverom belement, kiment cigizett meg dumálgatott a pincérrel, eltelt kb. 30 perc, visszament, hogy együtt fejezzék be a takarítást, bement a konyhára és látta, hogy az elszívók a helyükön és tisztának tűntek, kérdezte a csávót, ezt hogy csinálta meg ennyi idő alatt? A pali fitogtatta neki , hogy »a rutin meg az évek«, a haverom pislogott és elkönyvelte az igen ez a pali tud valamit.”

Mint a sztori folytatásából kiderült, a búcsúzó szakács nem sokkal később bement a személyzeti vécére, ahol látta, hogy hiányzik a wc-kefe. Egyből összerakta a képet, rájött, hogy azzal takarította le az elszívókat. Azonnal visszament a konyhára és számon kérte az új szakácsot. Ahogy az a posztból kiderült, ez volt az első és egyben az utolsó napja abban az étteremben, ami a történtek fényében egyáltalán nem meglepő.