A világ legundorítóbb munkájától sokaknak a gyomra is kifordul, egy magyar fiú mesélt a borzasztó részletekről
Olvass tovább...
Így varázsolnak finomnak látszó falatokat a szedelékből.
A gyerekek és az evés kapcsolata a legkevésbé sem egyszerű kérdés, alighanem sokan tapasztalták már, hogy az egészségesebb falatok a tányéron maradnak, ezen pedig csak kellő türelemmel és kreativitással lehet változtatni.
Jamie Oliver régóta azon van, hogy minél egészségesebb fogások kerüljenek a kicsik elé az asztalra. Ám ehhez a szülőknek is meg kell mutatnia, hogy mi az, ami egyáltalán nem számít annak. Ezt pedig a legegyszerűbben a gyerekek segítségével tudta illusztrálni.
Az ebből keletkezett masszát kinyújtotta, majd kisebb pogácsaformákat formázott belőlük, amiket bepanírozva sütött ki. Ezután megkérdezte a másodpercekkel korábban még fintorgó kicsiket, hogy ki kóstolná meg. A legtöbben feltették a kezüket.
Olvass tovább...
Nagyobb gond, hogy a gyártók egy része is hasonló módon gondolkodik, és bár az összetevők között szerepel, hogy miből készülnek ezek az „ínycsiklandó” készételek, sokan még arra sem veszik a fáradságot, hogy elolvassák, mi van a csomagolás hátuljára írva.
Az a megoldás ugyanis szimpatikusabbnak tűnhet, hogy a dínó formájú, gyorsfagyasztott riproppot hajlandó megenni a gyerek. Pedig érdemes tudni, hogy ezekben az ételekben rengeteg a káros összetevő, melyek ugyan nem azonnal, de évekkel később akár egészségügyi problémákat is okozhat azoknál, akik gyakran fogyasztják.
Olvass tovább...
Ezért ha tehetjük, magunknak és a gyerekeknek is inkább frissen készült ételt tegyünk az asztalra, lehetőleg zöldséggel körítve, olyan formában, amit a legkisebbek is képesek befogadni – mint láthatjuk, legtöbbször az étel kinézete számít igazán, így ezzel is lehet ügyesen trükközni. Csak lehetőleg ne úgy, mint ebben a videóban: