promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ legundorítóbb munkájától sokaknak a gyomra is kifordul, egy magyar fiú mesélt a borzasztó részletekről
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kérjük a munkából való felmentésünket.

Közhely, hogy az ember a pénzért sok mindenre hajlandó, ám az alábbiakban ismertetésre kerülő munkakört tényleg csak a rendkívül erős idegzettel rendelkező olvasóinknak ajánljuk.

A 21. század emberének a kényelme érdekében olyan arzenál áll rendelkezésére, ami teljesen példátlan volt a történelem során: Magyarország távol van attól, hogy a világ leggazdagabb állama legyen, de még egy ilyen kis kelet-európai országban is az egész év során bármikor bemegyünk egy szupermarketbe, és körülbelül mindent megvehetünk, ami elképzelhető - hegyekben áll a déligyümölcs a tél közepén is, francia sajtot az Alföld bármelyik kisboltjából beszerezhetünk, hogy legyen mit ennünk az olasz vörösborunk mellé.

Talán a városi ember már bele se gondol, de a gyümölcs nem varázs-futószalagon érkezik a boltba: vannak, amiket ipari körülmények között, gépesítve lehet nagy léptékben szüretelni, de vannak olyanok is, amiket a mai napig csak kézzel, emberi munkaerő segítségével lehet betermelni.

Az egyik ilyen kedvelt és népszerű gyümölcs, aminek a betakarítása nem annyira "sima menet", a vörösáfonya. A vörösáfonya szüretelése során a gazdák úgynevezett árasztásos technikát alkalmaznak: miután a gyümölcs megérett, a termőterületet elárasztják vízzel. Az érett áfonya gyümölcsében apró légbuborékok vannak, ennek köszönhetően úszik a vízen, így már csak össze kell azt onnan szedni - és itt jön be a képbe az emberi munkaerő.

A munkások vízálló ruhában az elárasztott területre mennek - a víz azonban tele van mindenféle rovarokkal. A rovarok ellen pedig a gazdák sokszor természetes módon küzdenek - farkaspókokkal. Tehát az elárasztott terület tele van rovarokkal, amik ellen pókokat vetnek be, és munka közben a beszámolók szerint akár több száz darab is felmászik a ruhádra - biztosan nem arachnofóbiásoknak való munka.

@robidry

A legborzalmasabb munka #magyar #érdekesség #érdekességek #nagyobb #történet

♬ eredeti hang – Robidry - Robidry

A felvételi interjún központi kérdés, hogy a reménybeli munkavállaló fél-e a pókoktól - sokan nem tudják, hogy mire számíthatnak, vagy alábecsülik, mennyire közeli lesz a kontaktus, és hazudnak róla, majd a munka közben derül ki, hogy alkalmatlanok a feladat elvégzésére.

A magunk részéről maradunk a tökéletesen farkaspók-mentes szerkesztőségben.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás