promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kiesett a távirányító a tévénéző kezéből: ugyanaz a férfi szerepelt két különböző műsor élő adásában, magyarázat még ma sincsen

Kiesett a távirányító a tévénéző kezéből: ugyanaz a férfi szerepelt két különböző műsor élő adásában, magyarázat még ma sincsen

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Két helyen nem lehetett egyszerre, itt valami komoly turpisság lehetett az élő műsorban.

Az elő adás tévés berkeken belül az egyik legkeményebb műfaj, mely a rutinos műsorvezetők és riporterek számára is rizikós. Felkészültnek, tűpontosnak kell lenni, nincs lehetőség a hibára. Persze mivel – egyelőre még – nem robotok dolgoznak a stúdiókban, ezért aztán előfordulnak bakik, melyek sokszor a mémoldalakra is kikerülnek, láttunk már jó néhány ilyen, garantáltan fogunk is még.

Aztán persze ott vannak a váratlan helyzetek is, főleg, amikor terepen zajlik a munka és az utca emberét is bevonják az adásba. Ez egy még kockázatosabb dolog, hiszen ki tudja, miként reagál arra valaki, ha hirtelen egy kamerát és mikrofont nyomnak az orra elé.

És akadnak olyan élő adások, melyek csak nevükben azok – így azért jobban hangzik egy tudósítás –, de valamennyi csúszás van benne. Régen a betelefonálós játékoknál/műsoroknál is alkalmazták ezt, pont azért, hogyha valaki csak trollkodásból hívja fel a csatornát, még véletlenül se kerülhessen adásba egy-egy cifra mondat vagy vélemény.

A felsorolást lehetne még folytatni, az élőzésnek számos előnye és legalább ugyanennyi hátránya is van, néhány hónappal ezelőtt pedig egy igazán furcsa jelenséget vett észre egy tévénéző, amit rögzített is, majd fel is töltötte azt a YouTube-ra.

Ebben az látható, ahogy egy interjúalany egyszerre két csatornán is „élőben” beszél. Mivel ez nyilvánvalóan fizikailag lehetetlen dolog – hacsak nincs egy ikertesvére –, ezét azt gyanítják, hogy itt is hasonló eset állhatott fenn, mint a „csúsztatott” élő adások esetében. Ennek ellenére is meglehetősen furcsa élmény lehetett a csatornák között gyanútlanul kapcsolgató tévénézők számára.

Mint több kommentelő is írta, ez bevett szokás, azóta pedig már kiderült, hogy az ATV-nél valóban élőben ment az adás, a Hír TV ugyanakkor nem reagált a dologra. Persze a többség poénra vette a furcsa történést, amelyet máris megmutatunk: