promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kiszivárgott a NATO-terv, ilyen lehet egy világháború Oroszország ellen? Vérfagyasztó információk derültek ki, százezrekről van szó

Kiszivárgott a NATO-terv, ilyen lehet egy világháború Oroszország ellen? Vérfagyasztó információk derültek ki, százezrekről van szó

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Nagyon sok katonát kellene a frontra küldeni, ha konfliktusra kerül sor.

Az oroszok Ukrajna elleni inváziója óta folyamatosan téma, hogy mikor kerülhet sor a NATO és Oroszország közötti konfliktusra. Az oroszok agresszorként nemzetközi jogot sértenek, a NATO tagországai pedig védik a megtámadott ukránokat, ez a helyzet azonban a két blokk között példátlan feszültséget szült.

Csak imádkozhatunk, hogy Oroszország nem feszíti túl a húrt és nem alakul át a NATO-val való nyílt konfliktussá a helyzet, azonban arra az esetre, ha ez megtörténne, a német Der Spiegel  napilap szerint megvan az észak-atlanti szervnek megvan a válságterve – remélhetőleg azonban ezt sosem kell aktiválni.

A német lap egy titkos dokumentumra hivatkozva azt írja, hogy háború esetén Németország és NATO-szövetségesei kikötőket, autópályákat és vasutakat használnának arra, hogy kelet felé haladjanak. Németország lenne az egyik központ, ahonnan a háborút vezérelnék és ahova az embereket, fegyvereket gyűjtenék.

A lap szerint három-hat hónapon belül összegyűjtenék Németország Északi-tengeren található kikötői környékén a szükséges emberállományt, ami mintegy 800 000 katona, 200 000 jármű, hatalmas mennyiségű fegyver és más felszerelés lenne, majd innen indulnának el keleti irányba.

A nyugati Oberhausen városát Kelet-Németországgal összekötő A2-es autópálya az egyik legfontosabb része lenne a mozgósításnak, ám már számolnak azzal, hogy Oroszország ezeket célozná meg rakétatámadásokkal, így már készülnek alternatív útvonalak, valamint hidak keresésével, építésével.

Már arra is vannak tervek, hol szállásolnák el azt a több százezer szövetséges katonát, akik Németország területére jönnének, illetve hogyan működnének az ellátási láncok. Ez hatalmas logisztikai feladat, így új jogosultságokat adnának a német szövetségi rendőrségnek is, akik innentől kötelező sorozást vezethetnének le, de még hadifogoly-táborokat is működtethetnének.

A The Telegraph  is jelentetett meg júniusban hasonló cikket, ott arról szereztek információt, hogy a NATO számos szárazföldi folyosó létrehozásán dolgozik, ahol egy Oroszországgal való háború esetén lehetne katonákat és felszerelést szállítani. Ebben hazánk is érintett lenne, ugyanis Olaszországból Szlovénián, Horvátországon és Magyarországon át lenne például az egyik útvonal.

Az elmúlt idők során egyre többen vannak azon a véleményen, hogy az előttünk álló évtizedekben elkerülhetetlen lesz Oroszországgal a nyílt konfliktus. Az ukrán invázió pedig erre folyamatos táptalajt fog szolgáltatni, annak egyelőre nem is lehet látni a végét.

Ha pedig a harmadik világháborúról való készülésről szeretnél videót nézni, kattints ide: