promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ráskó Eszter adás közben váratlanul a szolnoki gyermekbántalmazóhoz szólt, Sebestyén Balázs szava elakadt, példa nélküli reakció

Ráskó Eszter adás közben váratlanul a szolnoki gyermekbántalmazóhoz szólt, Sebestyén Balázs szava elakadt, példa nélküli reakció

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Rákóczi Feri sem tudott megszólalni, az adás csúcspontja volt ez a néhány perc.

A 2024-es év kifejezetten érzékeny a gyermekek sérelmére elkövetett bántalmazással kapcsolatban: elég csak a kegyelmi ügyre gondolni, ami Novák Katalin és Varga Judit állásába is került. A legújabb botrány Szolnokon történt, ahol egy karateedző úgy rúgta ki egy gyermeknek a lábát, hogy az fejre esett.

Érthető módon mindenki erről a botrányról beszél, így Sebestyén Balázséknál is szóba került ez a Rádió 1 Balázsék című műsorában. Balázs, Feri és Eszter is természetesen nagyon kiakadtak az eseten, Balázs úgy vezette fel a témát is, hogy három szóban el lehetne intézni, annyira nincs ezzel kapcsolatban mit mondani, de felfoghatatlan, ami történt.

Mint fogalmaztak, egyébként már az is Isteni szerencse, hogy a gyerek nem törte ki a nyakát az eset közben. Balázs megjegyezte, hogy már attól görcsbe áll az ember gyomra, hogy megnézi a felvételt, ezzel kapcsolatban pedig Eszternek volt egy megszólalása és egyértelmű üzenete a bántalmazó felé, hogy mi a véleménye az esetről:

„Nekem nem a gyomrom állt görcsben, hanem felálltam és így indulásra készen álltam. Koordinátákat kérek”

Ráskó Eszter véleményét sokan osztják feltehetően az országban, nem is nagyon vitázott ezzel sem Balázs, sem Rákóczi Feri. Utóbbi pedig meg is jegyezte az esettel kapcsolatban, hogy nincs olyan kiváltó ok, ami ezt a tevékenységet magyarázza, pláne nem az, hogy ennek a kisgyereknek mindössze annyi volt a bűne, hogy nem akart felmászni a kalandparkba.

Eszter a videófelvétel kapcsán megjegyezte a számára aggasztó dolgot, hogy szerinte látszik, hogy a faszi rutinos, ezt az egészet végiggondolta és már nem először csinálta. Úgy fogalmazott, hogy látta rajta ezt a rutinos magabiztosságot, ahogy ezt csinálta – ez alapján pedig le lehet vonni, hogy az edzőnek ez az eszköztárában volt.

A téma kapcsán ezt követően pont erről beszéltek, hogy sajnos van egy egész generációnyi sportedző, amelyik ebben a módszerben szocializálódott, ilyen történetek már tornaedzőknél, úszóedzőknél is előkerültek, hogy fizikai erőszakot alkalmaznak. Kiemelték ugyanakkor, hogy a küzdősport pont az, ami nem erről szól, hanem az önmérsékletről, fegyelemről.

Ha részletesebben vagy kíváncsi arra, hogy mit mondtak Balázsék, azt erre a videóra kattintva tudod meghallgatni körülbelül 32:00 perctől.