promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A feleségem gépén akartam dolgozni, amikor megnyitottam egy mappát és elhánytam magam: újraéltem életem legtragikusabb élményét, gusztustalanul manipulált

A feleségem gépén akartam dolgozni, amikor megnyitottam egy mappát és elhánytam magam: újraéltem életem legtragikusabb élményét, gusztustalanul manipulált

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Gusztustalan képek voltak a mappában, a feleségem évek óta űzte a játszmáját.

Teljesen mindegy, hogy mióta ismersz valakit és mennyi ideje vagy együtt egy emberrel, így is nagy az esély arra, hogy nem tudsz róla mindent – mint ahogyan ezzel egy egygyermekes apukának is szembesülnie kellett, amikor használta a felesége számítógépét. Szerencsétlen férfit borzasztóan sokkolták a történtek, miután felfedezett egy titkos mappát felesége gépén. Aki meghallgatni szeretné a történetet, az angolul az alábbi videón teheti meg.

A mesélő a Redditen osztotta meg a történetet, mely szerint ő maga 36 éves és mintegy 9 éve találkozott feleségével egy közös baráton keresztül. Mint ahogy írta, azonnal egymásra találtak, ő maga is azonnal bele zúgott, mivel úgy érezte, minden megvan benne, amit ő keres egy partnerben, egy nőben.

A férj ráadásul kihangsúlyozta, hogy a találkozásunk idejében egy hosszú távú, nagyon toxikus, erősen abúzív kapcsolatból szakadt ki, szóval érzelmileg meg is viselte a találkozásukat megelőző időszak. Exét egyébként későbbi felesége is ismerte, azonban nem voltak baráti viszonyban, a mesélő pedig minden kontaktust megszakított vele.

A mesélő beszámolója szerint a feleségével 2021-ben házasodtak össze, házat vásároltak közösen és nagy nehezen megszületett első gyermekük is. Mint a férfi fogalmaz, nagyon élvezi az apaságot, számára ez egy valóra vált álom – úgy érezte, hogy tökéletes életet él a tökéletes feleségével, legalábbis addig azt hitte, hogy tökéletes feleségével.

A férfi leírása szerint az egész helyzet onnan alakult ki, hogy elromlott a laptopja, viszont be kellett fejeznie a munkáját, ezért hirtelen felkapta a felesége táblagépét. Mint mondta, ehhez nem kért engedélyt, mert eddig sem kérték egymás beleegyezését az okoseszközök használatához, úgy gondolta, nincs rejtegetnivalójuk. Amikor megnyitotta a mesélő a gépen az internetet, észrevette, hogy nyitva van egy inkognitó fül – ami ezután következett, az pedig maga a téboly:

„Soha az életemben nem gondoltam volna, hogy felfedezem azt, amit láttam. A feleségemnek egy titkos Google-fiókja van, amiben van egy XX nevű fotóalbum. Rákattintottam. Lelepleztem egy affért? Meztelen képeket találtam? Nem. Ebben a Google albumban több mint 300 (pontosan 348) fotó volt lementve az exemről. A nőről, akivel a feleségem előtt voltam együtt. A nőről, aki tönkretett és azt éreztette vele, hogy nem érek semmit. Az albumot már akkor létrehozta, amikor elkezdtünk randizni, és legutóbb két héttel ezelőtt frissítette”

A sokkoló felfedezésnek itt még nem volt vége, innentől egészen aggasztó fordulatot vett a dolog:

„Voltak az albumban családi fotói, munkahelyi fotói, még az évkönyvéből is voltak fotók, amihez nem tudom, hogyan jutott hozzá. Nyaralásról fotók, személyigazolvány képek, tömegfotók, képernyőképek és képernyővideók. De csak róla. A többi embert lesatírozta róla, csak olyan fotó volt, amin kizárólag az exem szerepel”

A mesélő ekkor jött rá, hogy felesége elkezdte a korábbi barátnőjét utánozni, köztük a hajviseletét és az öltözködését. Mint a férfi fogalmaz, érzékelte, hogy a felesége elkezdte máshogy hordani a haját, pontosan úgy, mint a volt barátnője, akinek nagyon specifikus hajstílusa volt – ugyanez a helyzet az öltözködésével.

A férfi természetesen teljes mértékben kétségbeesett, a régi sebek az exe láttán nyilvánvalóan feltépődtek és ott helyben pánikrohamot is kapott. Alig bírt a gyermekére is ránézni, elárulva érezte magát, nem tudta kezelni a helyzetet. Néhány kommentelő is jelezte neki, hogy ez egyáltalán nem normális helyzet, amit mindenképpen meg kellene oldani a feleségével, mert ez a fajta megszállottság nem egészséges.

Egy későbbi frissítésben a mesélő amellett, hogy több kérdést megválaszolt, elmesélte, hogy konfrontálta ezzel kapcsolatban a feleségét, akinek teljesen vörös lett az arca és könyörgött neki, hogy ne hagyja őt el. Ezt követően a nő mindent bevallott, és az ő magyarázata, bár ártatlan, mégsem hangzik túlságosan normálisnak.

A feleség indoklása szerint először csak úgy elkezdte követni férje exét, hogy úgymond „szemmel” tartsa a jövőre nézve. Ez a követés azonban egyre inkább mélyült, mert – mint azt a mesélő is elismerte – kicsit sokszor került szóba az ex-barátnő, ami miatt a feleség úgy érezte, a jó tulajdonságait át akarja venni. Ezt azzal magyarázta, hogy ő előbb kaparintotta meg a férjét, ezért át akarta venni ezeket a jegyeket, mint az öltözködés, hajviselet. Mivel férjének ex-barátnője egy notóriusan privát ember, egyfajta játékká is vált a számára, hogy új képeket, információkat találjon róla, kamu közösségi médiás profilokkal ez össze is jött neki. A magyarázat tehát egy furcsa pszichológiai jelenség: részben játékká vált, részben viszont a férjét akarta boldoggá tenni.

Habár tiszta és őszinte magyarázat érkezett, a férfi elmondta, hogy még nem igazán tud megbízni a feleségében és most mindketten terápiára járnak, a jövőben pedig a nőt egy pszichiáter is meg fogja nézni. A fotóalbumot azt a szeme előtt kitörölte és megígérte, hogy nem fog ilyet többet csinálni, a férfi azonban még tart attól, hogy van egy tartalékfiókja.

Azt azonban a férfi is tudja, hogy oda kell figyelni, mert a felesége a legjobb esetben is nagyon alacsony önbizalmú, rosszabb esetben súlyosan mentális beteg – ebből pedig csak úgy nem lehet elsétálni, hogy ne tenné ki a nőt veszélynek.