promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Csengetett a postás és kivételesen én nyitottam ajtót: a nevem állt a levélen, ami pedig benne volt életem végéig árvává és szegénnyé tett

Csengetett a postás és kivételesen én nyitottam ajtót: a nevem állt a levélen, ami pedig benne volt életem végéig árvává és szegénnyé tett

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Olyan árulásnak lettem áldozata, ami az életemet is tönkretehette volna, ha nem veszem észre.

A mesélő a Redditen osztott meg egy olyan vérlázító történetet, amire tényleg nincsenek szavak. Amennyiben igaz minden szava, akkor a szülei teljesen visszaéltek a bizalmával, gyakorlatilag bűncselekményt követtek el ellene, és még a felelősséget sem vállalták. Aki a történetet inkább hallgatni szeretné, az erre a videóra kattintva tudja megtenni angol nyelven.

A mesélő azzal kezdte a történetet, hogy amikor az egyetem első évét befejezte, arra a nyárra hazaköltözött a szüleihez. Egy idő után azt vette észre, hogy az anyukája hétfő-kedd reggelente mindig elintézte, hogy hamarabb kapja meg a leveleket, mint a mesélő, voltak olyan esetek, amikor szabályosan kirohant a konyhából, csakhogy ő vehesse át a postástól a leveleket.

A poszt írásának napján, 2024. május 9-én a mesélő azt írta, hogy azon a napon éppen úgy alakult, hogy ő vette át a leveleket és feltűnt neki, hogy egy tartozásbeszedő-ügynökség neki címzett meg egy levelet – ezt akkor tudta meg, amikor felnyitotta a levelet. Ebből derült ki számára az is, hogy a szóban forgó ügynökség felszólítást küldött, hogy egy állítólagos Capital One hitelkártyán keresztül több mint 5000 dollár (1.8 millió forint) tartozást halmozott fel, amit meg kellene fizetnie. A mesélő nem meglepő módon sokkot kapott elsőre, majd felhívta az apját hogy ezzel mégis mit érdemes kezdeni, az apja pedig baljós módon csak annyit mondott, hogy „kérdezd anyádat erről”. Nem tűnt, hogy valami jó kedvű, de a mesélő ekkor még nem gondolt rosszra.

Amikor az anyukája hazaért, megkérdezte őt erről a tartozásról, az anya pedig töredelmesen bevallotta: ő és a mesélő édesapja több hitelkártyát is nyitott a nevében, amik otthoni kiadások fedezésére kellettek. Az édesanya azt mondta, hogy a tartozás nem lehet több 10 000 dollárnál (3.6 millió forint), de mint kiderült, 15 000 dollárnál (5.5 millió forint) is több tartozást hoztak össze.

Nem meglepő módon hatalmas veszekedés, ordítozás kerekedett az egész szituációból, az édesanya pedig azzal védekezett, hogy az ő szülei is ezt csinálták, amikor betöltötte a 18 éves kort. Azt mondta – némileg cinikusan – az anyuka, hogy bármikor bejelentheti a mesélő a személyes csődöt, nem lesz belőle semmi probléma, hiszen az elkövetkező években nem akar ingatlant vásárolni, úgyhogy nem is érti, mi a probléma.

Azt azonban az anyukának is jól kellett tudnia, hogy a fia az egyetemet követően állami, kormányhoz köthető munkát akar vállalni, egy személyes csőd viszont vélhetően esélye sem lenne erre, automatikusan diszkvalifikálódna az amerikai szabályok szerint. A mesélő úgy fogalmazott, hogy nem tűnt úgy a számára, hogy ez az édesanyját túlságosan érdekelné. Az igazi fekete leves azonban azután jött, amikor az édesapa hazaért, ő ugyanis úgy fogalmazott, két lehetőség van:

Vagy bejelenti a mesélő a személyes csődöt, amint a meglévő hitelkártyán elérik a limitet, vagy a hónap végén kiköltözik a házból.

Az apuka tehát még közölte is a fiúval, hogy ha nem tetszik a helyzet, el lehet menni! Elképesztő! Nem meglepő módon a Reddit népe is felháborodott, fel is világosították arról a mesélőt, hogy a szülei bűncselekményt követtek el, minimum személyazonosság-lopást. Egy másik kommentelő megjegyezte, hogy innentől kezdve minden egyes beszélgetést rögzítsen a mesélő, és vigye be a bizonyítékokat a rendőrségre.

Egy hónappal később, 2024. június 10-én a mesélő egy frissítést osztott meg, amelyben jelezte, hogy követte sokak tanácsát és valóban rendőrséghez fordult az ügy miatt. Ahogyan a szülei erre reagáltak, azonban az megér egy másik misét.

A mesélő elmondása szerint a rendőrök bekértek minden bizonyítékot és meg is indították az eljárást. Ezen felül felkereste mindhárom hitelkártya-intézetet, hogy jelezze nekik a csalást, akik alapvetően normálisak voltak vele. Egyedül a tartozásbeszedő-cég próbálta meg félrevezetni és lehúzni némi pénzzel, de nem dőlt be ennek. Egy nappal június 4-e után aztán az egyik nyomozó felhívta a szülőket, ami robbantotta a bombát.

A két szülő, főleg az édesapa teljesen kikelt magából, ordítozni kezdett a mesélővel, és szó szerint elkezdte kidobálni a cuccait az utcára. A mesélő kihívta a rendőröket, akik közölték, hogy ehhez nincs joguk, bírói végzés kell arról, hogy kilakoltassák a gyermeküket. Ez a szülőket nem érdekelte, másnap arra ért haza a mesélő, hogy lecserélték a zárakat, a mesélő személyes tárgyait pedig a nagyszülőkhöz vitték – ezért ez miatt is pert indított a szülei ellen.

A helyzet jelenleg úgy áll, hogy a szülők ellen megy egy büntetőeljárás és egy polgári per is, előbbiről elmondta a nyomozó a mesélőnek, hogy valószínű vád is lesz belőle. A szülők persze továbbra sem ismerik el a felelősségüket, és még ők vannak felháborodva, mert a mesélő jelezte, hogy nagyon nincs rendben, amit tettek.

Gond nélkül tönkretették volna a saját gyereküket, ha az nem veszi észre – és még most sem értik a problémát. Mégis milyen szülő az ilyen?