promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Keményen beszólt Udvaros Dorottyának a kolléganője és egy eddig eltitkolt színházi balesetről is fecsegett a Nemzeti Színház művésze

Keményen beszólt Udvaros Dorottyának a kolléganője és egy eddig eltitkolt színházi balesetről is fecsegett a Nemzeti Színház művésze

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Teljes mértékben megvédte Vidnyánszky Attilát és elmondta véleményét Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó balesetével kapcsolatban is.

A színháznak a méltóságról és az eleganciáról, a titokzatosságról kellene szólnia, most azonban éppen a szórakoztató és kulturális eseményeivel került középpontba hazánk egyik legnagyobb intézménye. Hónapok óta hangos a sajtó a Nemzeti Színházban történtek miatt és óriási átalakulás ment végre a társulatba: tavaly balesetet szenvedett két színész az egyik előadás alatt, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó azóta is lábadoznak, egyikük sem épült még fel a majdnem 4 méteres zuhanásból. Ekkor kezdődött az egész perpatvar, ugyanis mindenki felelősöket keresett, ám ezt a titulust senki nem akarta elvállalni, a mai napig nem tisztázott, hogy ki hibázott pontosan. Azóta Vidnyánszky Attilát rengeteg kritika érte és bár elvileg fizettek kártérítést a színészeknek, a mai napig nem tisztázott az, hogy pontosan ki és mennyit fizetett.

Míg mostanában az a divat, hogy a színházigazgató ellen szólaltak fel, a Nemzeti Színház művésznője ennek az ellenkezőjét tette: kiállt Vidnyánszky Attila mellett. Udvaros Dorottya távozása kapcsán szólalt fel Szűcs Nelli, aki szomorúan fogadta a Nemzeti Színháztól elbocsájtott művésznő viselkedését és a mostanában adott pikírt, negatív hangvételű interjúit:

Hozott egy döntést és nem beszélte meg a társulattal, hogy ő most ki fog állni és erről fog beszélni a nagyvilágnak. Nekem ez egy kicsit fáj, mert itt nem csak Attiláról van szó, hogy mit gondol róla, vagy az egész dologról, hanem kicsit a Nemzeti Színházat tapossuk még lejjebb. Tehát ez nem fair dolog, míg ők ketten ezt tényleg nem meccselték le, hogy akkor mi van, hogy van, pedig szerintem Attila nagy becsben tartotta őt.

Itt férj, Trill Zsolt vette át a szót és elmondta, hogy nem igaz az, hogy nem kapott szerződés hosszabbítást, csupán módosítottak azon, illetve azt az állítását is bírálta, hogy nem kapott elég szerepet:

Végig kell nézni a repertoárt, meg kell nézni, hogy hány előadásban játszik és abból minden világos. Ez egy nagy színház, rengeteg színésszel és sok sok előadással, de szerintem globálisan bonyolultabb és szomorúbb a helyzetünk, Vidnyánszky ide vagy oda rengeteg cirkusz van körülöttünk.

A házaspár abban egyetértett, hogy nem kellene minden gonddal a színházigazgatót nyomasztani, mivel neki nem feladata a napi jelentéktelen történésekkel foglalkozni, mivel számos egyéb teendője és elfoglaltsága van, amibe a színészek nem feltétlenül látnak bele. Trill Zsolt találkozott Szász Júliával is, elmondta, hogyan érzi magát jelenleg a művésznő, valamint a balesetről is kifejtette a véleményét:

Rettenetesen sajnálom, hogy ez megtörtént, de annak, örülök, hogy fel fognak épülni, ez a legfontosabb. Biztos vagyok benne, hogy meg fognak gyógyulni, persze nem tudom az orvosi eredményeket, hogy mik vannak, de Julival találkoztam, kérdeztem, hogy van, mondta, hogy gyógyul. Aztán, hogy maradnak vagy sem az már az ő döntésük. Egyébként azt is lehetett hallani, hogy Juli már régóta gondolkodik azon, hogy elmegy.

Azzal pedig, hogy a színház veszélyes üzem, mind a ketten egyetértettek, Szűcs Nelli el is mesélt egy eddig ismeretlen esetet, ami hasonlóan ijesztő, mint a Nemzeti Színházban történt zuhanás:

Velünk is mennyi baleset történt a színpadon. Például a Fodrásznőt csináltuk Debrecenben, azért nem volt ősszel bemutató, mert Zsolt egy hétfői napon leesett négy méter magasból, eltört a könyöke, nyolc csavarral lett megcsavarozva és rá egy fél évvel tudtuk csak bemutatni az előadást, és nem gondolkodtunk azon, hogy most elmegy vagy ki a hibás.

A teljes beszélgetést ide kattintva tudod megtekinteni:

Forrás: blikk.hu