promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kegyetlenül üvöltött a rendező Udvaros Dorottyával, még vér is folyt azon a bizonyos próbán
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Udvaros Dorottya saját maga mesélte el a megdöbbentő incidenst.

Sok furcsaság történt mostanában a Nemzeti Színház háza táján: miután Kulka János megkapta a Nemzet Színésze kinevezést, a színház igazgatója magánéleti elfoglaltságokra hivatkozva nem ejtette meg az ilyenkor szokásos telefont. Vidnyánszky Attila helyett Molnár Piroska tárcsázta a színészt, arra pedig a mai napig nem érkezett egyértelmű magyarázat, hogy mégis miért lett megszakítva a több évtizedes hagyomány. Ám más furcsaság is történt: Udvaros Dorottyának 22 év nem hosszabbították meg a szerződését, így távoznia kell a Nemzeti Színházból.

Bár korábban úgy nyilatkozott, hogy nem tudja, hogyan tovább, mivel remek színésznő, így természetesen nem sokáig maradt szerep nélkül. A héten kezdetét vették a Szegedi Szabadtéri Játékokon bemutatott előadás próbái. Idén egy Musicalt, a Rebecca című művet elevenítik meg a színpadon. Az egyik fontos szerepet bízták Udvaros Dorottyára: Mrs. van Hoppert fogja alakítani. A rendezést Béres Attilára bízták, akivel a színésznő korábban már dolgozott együtt és ennek kapcsán egy érdekes emléket is megosztott a kollégájáról.

Az első közös próbájukon történt a felejthetetlen incidens, amikor a rendező megmutatta neki, milyen is a szenvedélyes, elkötelezett rendezés, ami azonnal lenyűgözte Udvaros Dorottyát. A Nem félünk a farkastól című darabban ismerkedtek meg egymással, ekkor nyílt lehetőség először arra, hogy közösen dolgozzanak együtt, ennek pedig már jó néhány éve, azonban Udvaros Dorottya élénken emlékszik a történtekre.

A Nem félünk a farkastól című darabban dolgoztak ugyanis először együtt sok-sok évvel ezelőtt. 

„Attila ült a színpad legszélén felkönyökölve, tehát nem a rendezőnek fenntartott sorban, és üvöltve instruált minket, és egyszer csak mondani kezdtük neki: ’Atti, vérzik az orrod.’ De ő ügyet sem vetett rá, és hatalmas gesztusokkal, a vért elkenve, óriási energiával magyarázott tovább. Akkor tudtam: ez jó lesz.” 

Udvaros Dorottya ezek után talán könnyebben viseli, hogy kirúgták alóla a jól megszokott, szeretett környezetét és biztosan sok remek darabban láthatjuk majd őt- újult erővel tér majd vissza a színpadra. Az biztos, hogy a jelenlegi lehetőségnek nagyon örül, ahogyan annak is, hogy most egy zenés darabban próbálhatja ki magát a rendezővel.

Bár Udvaros Dorottya ritkán beszél a magánéletéről, az Eviszlek magammal-ban kivételt tett és egy igen tartalmas beszélgetést sikerült összehozniuk a műsor készítőinek, melyet ide kattintva tekinthetsz meg:

Forrás: story.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás