promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Már nem Szoboszlai Dominik a leghíresebb magyar focista? Hiába estek ki a magyarok, az EB-nek van egy hatalmas győztese

Már nem Szoboszlai Dominik a leghíresebb magyar focista? Hiába estek ki a magyarok, az EB-nek van egy hatalmas győztese

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Egyértelműen ő az Európa Bajnokság legnagyobb nyertese.

Minden túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy az elmúlt hónap az Európa Bajnokság körül forgott. Mivel idén nekünk is sikerült kijutni, így különösen hevesen vert a szívünk a meccsek alatt, mindenki a magyar válogatott sikeréért szurkolt. A Szoboszlai Dominik vezetésével vívott meccsek rendkívül izgalmas pillanatokat tartogattak és megtörtént az EB leghihetetlenebb pillanata is: Csoboth Kevin a 99. perc 32. másodpercében a hosszabbítás vége előtt 28 másodperccel szerezte meg a győztes gólt, ezzel rekord született, ugyanis nem lőttek még ennyire utolsó pillanatos gólt az EB történetében.

A nemzetközi sajtó ezután már nem csak Szoboszlai nevét ismerte: külföldi portálok is elkezdtek cikkezni Csoboth Kevinről és bizony az sem titok, hogy több klubban is felfigyeltek a fiatal tehetségre. Különösen érdekes adaléka a történetnek, hogy a skótok elleni mérkőzés 87. percében lépett pályára. A csatár jelenleg az Újpest FC klubjában játszik, így velük kellene egyeztetnie arról, ha külföldi karriert szeretne, erre pedig minden esélye megvan. Jelenleg arról cikkeznek, hogy a Celta Vigo és a Twente, de elvileg az FC Zürich vezetője is érdeklődik iránta, ezt azonban a menedzsere nem erősítette meg és nem is cáfolta. Vladan Filopovics szerint azonban mindenképpen tovább kellene lépnie Kevinnek, így nem kizárt, hogyha konkrét ajánlattal keresik meg, akkor átszerződik.

Ez a magyar válogatottnak is előnyére válna, hiszen olyan új képességeket és tudást sikerülne elsajátítania, amit itthon is kamatoztatni tud. Jelenlegi csapatához 2027-ig köti a szerződése és a piaci értékét (mely elég furcsa megfogalmazás egy ember esetében) 1 millió euróra teszik. A 24 éves focista előtt fényes karrier és remek kiugrási lehetőségek várnak, kérdés, hogy a megfelelő pillanatban tud-e ezekkel élni.

A rekorder gólt ide kattintva tudod ismét megnézni, ez volt az a pillanat, amikor Magyarország egy emberként üvöltött fel:

Forrás: Sport Plusz magazin