promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ajándékot adott Szentkirályi Alexandra férje III. Károlynak, először fordult elő ez a történelemben: a brit királyi család imádja amit kapott

Ajándékot adott Szentkirályi Alexandra férje III. Károlynak, először fordult elő ez a történelemben: a brit királyi család imádja amit kapott

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Példa nélküli az ajándék, már a brit televízió is mutatta a több milliós gesztust amit tettünk, az egész világ ámuldozik az ajándékok szépségén.

Lovas nemzet vagyunk, mióta csak az idő létezik, tudja ezt rólunk mindenki: a magyarok nyilaitól óvjon meg az ég, hangoztatták régen és valóban, még ma is hatalmas kulturális hagyománya van nálunk a lovaglásnak és a lovas sportoknak. Nem mellesleg pedig mezőgazdasági régiókban is aktívan használják még ezt a nagy teherbírású, igen nemes állatot, tehát egész nemzetünk múltját és jelenét átfonja az, ahogyan ezekhez az izmos négylábúakhoz viszonyolunk.

Nem meglepő hát, hogy az egyik legnagyobb megtiszteltetés, ha egy másik ország egyik államfőjét azzal tiszteljük meg, hogy egy igazi, ízig vérig magyar telivért ajándékozunk neki.

Ebben a szerencsében lehetett része III. Károlynak, aki a Honvédelmi Minisztérium jóvoltából két magyar lipicai lovat kapott, koronázási ajándékként. A palota örömmel fogadta a gesztust és az ajándékot is, az is kiderült, hogy a lovak láthatóak lesznek olyan alkalmakon, amikor a brit királyi családnak olyan közegben és kísérettel kell megjelennie, ahol lovak is szerepet kapnak.

Természetes a fesztus mellett önös érdekek is felmerültek: ezzel a magyar lótenyésztés még szélesebb körben lesz ismert, azzal pedig, hogy egyre többen értesülnek arról, hogy a mi országunkban érdemes lovakat beszerezni, mindenkinek előnyös.

Bár a brit királyi hadseregben már korábban is reprezentáltatták magukat a magyar lovak, most először kapott személyesen a palota ezekből a jószágokból. A lovak kivételes nemzetközi fogatos és nyereg alatti kiképzést kaptak, 6 és 8 évesek, így bármilyen feladatot is adnak majd nekik a gondozók, biztosan gond nélkül végrehajtják azokat. Származásukat is közzétette Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a szilvásváradi Állami Ménesgazdaság  istállóiból kerültek ki és személyesen Károly főistállómestere és főkocsisa választották ki őket.

Az átadás pillanatáról készült felvételeket ide kattintva tekinthetitek meg:

miniszter