promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
III. Károly király olyat mondott Magyarországról, amit nem vártunk volna
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A különleges erdélyi gyökerekkel is rendelkező angol uralkodó mindig meg tud minket, magyarokat lepni.

Az elmúlt időszakban III. Károly kapcsán általában csak a betegségéről hallunk, ám a Bors most közölt egy cikket, amelyben hosszan írnak arról, hogy III. Károly magyar népdalénkesért rajong, Sebestyén Mártának pedig levelet is küldött.

Az uralkodóról nem titok amúgy, hogy nagyon is ismeri hazánkat.

Azt kevesen tudják, hogy az angol uralkodó családnak, a brit királyi famíliának komoly magyar gyökerei vannak, hiszen a család egyik felmenője, Rhédey Klaudia grófnő Erdélyből származott. Az ő egyetlen gyermeke, pedig III. Károly felmenője is. Az erdélyi grófnő így egy különös kis hidat ver a magyar és a brit történelem között is.

Ám III. Károlynak ez a rokonság nagyon is élő, hiszen a király már korábban is többször elmondta, hogy ezer szállal kötődik Erdélyhez, a táj és a régió szerelmese, miközben több birtokot és ingatlant is birtokol. III. Károly pedig rendszeresen jár Erdélybe is.

Rhédey Klaudia II. Erzsébet ükanyja volt, a grófnőt pedig Erdélyben helyezték örök nyugalomra még évszázadokkal ezelőtt, méghozzá Erdőszentgyörgyön, ahonnan származik. Így, amikor III. Károlyt koronázták, a településen is megkondultak a harangok.

Károly király pedig korábban többször is a magyarok számára nagyon fontos nyilatkozatot tett, hiszen úgy beszélt magáról, mint aki egy-harmincketted részben maga is magyar. Ebből pedig már kicsit az is következhet, hogy őfelsége bizonyos szavakat és kifejezéseket tud magyarul, és fogékony is arra, hogy tudjon egy kicsit magyarul beszélni, hiszen Erdélyben járva használhatja a nyelvtudását.

III. Károly egy hosszabb mondatot is elmondott magyarul, sőt, büszkén mesélt a magyar és az angol történelem néhány kapcsolódási pontjáról, pont a Lánchidat emelte ki.

Itt meg is hallgathatjátok, hogy beszéli a nyelvünket a király:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás