promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megrökönyítő: így néz ki III. Károly piciny falusi háza Erdélyben, sosem gondoltad volna, hogy ilyen takaros a porta
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

III. Károly imádja Erdélyt, gyengéd szálak fűzik a vidékhez.

Nem mindig csak Meghan Markle-ről és Harry hercegről szól a fáma őfelségével kapcsolatban.

III. Károly immár megkoronázott királyként látogatott Erdélybe, ahová bizony rengeteg szál fűzi a brit uralkodót, nemcsak a táj és a vidék szerelmese, de bizony magyar felmenőkkel is rendelkezik, hiszen a családjának az egyik ősanyja egy magyar grófnő volt, így bizonyos részben magyarnak is vallja magát a király. Erdélyben pedig nagyon sokszor járt, sőt, birtokokat is vásárolt a vidéken az elmúlt évtizedekben.

Mégis ki ez a titokzatos grófné, akinek a nevét a legtöbb tudósítás nem is említi?

A magyar grófné név szerint Rhédey Klaudia, aki 1812-ben aki Erdélyben született, pontosan Erdőszentgyörgyön. Az akkor még a Magyar Királysághoz tartozó területen az ország keleti részein, Erdélyben. Későbbi házassága révén a brit Windsor-ház egyik ősanyja lett. A házasság amúg mind a bécsi udvarban, mind az erdélyi származása viharokat kavart, hiszen fura módon mindegy fél más-más okból kifolyólag rangon alulinak ítélte a házasságot. A frigy azonban megköttetett később.

A grófné házát amúgy felújították nemrég, így aki Erdélyben jár, meg is nézheti, hogy nézett ki Rhédey Klaudia:

A brit király erdélyi háza elképesztő színben, kékben pompázik, és ami nagyon érdekes, hogy teljesen belesimul a falusi idillbe. Ez a háza Szászfehéregyházán van, amel Brassó megyében található Romániában. A településen nagyon híres az erődtemplom, amely az UNESCO kulturális világörökség listáján is szerepel. Igazán lenyűgöző építmény, amely uralja a tájat.

A faluban lévő piciny, szász-típusú házat amúgy 2006-ban vásárolta a király, a helyiek Kék háznak is hívják a színe miatt.

A király amúgy 1998 óta visszatérő vendég Erdélybe.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás