promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Bevezették az eurót, elszálltak az árak az egyik kedvenc nyaralóhelyünkön, itthon jobban megéri bevásárolni

Bevezették az eurót, elszálltak az árak az egyik kedvenc nyaralóhelyünkön, itthon jobban megéri bevásárolni

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Valóban akkora a lenne az árkülönbség? Ha már arra járunk, érdemes körbenézni a környező boltokban.

 

Néhány hónappal ezelőtt felröppent a hír, hogy Horvátországban lényegesen, akár 15-20 százalékkal is olcsóbbak az alapvető élelmiszerek árai, mint Magyarországon. A régiós összehasonlítás nem új keletű dolog, ám az infláció megugrása óta azért lényegesen érdekesebb kérdés.

Nem is olyan régen a szlovákiai árakról is szó esett, a határ túloldalán azonban nem volt radikális a különbség, egyes élelmiszerek Magyarországon, míg mások Szlovákiában voltak kedvezőbb áron ugyanannál a multinál. Az viszont érdemes hozzátenni, hogy valószínűleg ezzel számolnak is, így a határ közelében lévő boltok hasonló árazással dolgoznak.

Most azonban Magyarországtól messzebb néztek be egy nálunk is népszerű üzletlánc boltjába. Horvátországban ugyan nemrég már bevezették az eurót, azonban még kunában is olvashatók az árak, de nézzük a különbségeket:

A legolcsóbb kilós kenyér 592 forintnak megfelelő összegbe kerül, a paradicsom ára 550 forint / kg, ezek olcsóbbak, mint Magyarországon, az instant üveges kávé viszont jóval drágább, 1757 forintnak felel meg, a szénsavmentes ásványvíz sem olcsó, egy 1,5 literes 280 forint, a paprika 4 euróba kerül, ez idehaza jelenleg jelentősen olcsóbb. A felvágottak hasonló árban vannak, a tej Magyarországon olcsóbb.

Talán idehaza jobban megéri egy nagybevásárlás, főleg ha nagyon figyeljük az akciókat, de ha a horvátoknál ejtjük meg, a tankoláson behozzuk a „lemaradást”, ugyanis a gázolaj cirka 23 forinttal, a gázolaj pedig 15 forinttal drágább. Ez azért már szemmel látható összeg.

A videót elnézve azért az nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy túl nagy eltérések a régiós árak között nincsenek, az infláció pedig mindenhol dolgozott az elmúlt években, amit sajnos a saját pénztárcánkon érzünk meg leginkább.