promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Így működik egy zárt osztály Magyarországon, egy beteg hajmeresztő beszámolót írt

Így működik egy zárt osztály Magyarországon, egy beteg hajmeresztő beszámolót írt

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Rémséges helyként gondolunk rá, és van is okunk rettegni a zárt osztálytól.

Zárt osztályra kerülni nem egy vidám dolog, és akkor még rendkívül enyhén fogalmaztunk. Nem is akármilyen okokból kerülnek be oda a betegek, akik számára sokszor ez az utolsó mentsvár, vagy éppen a mélypont – szemléletmód kérdése.

Mindenesetre a beszámolók épp olyanok, mint amire számíthatunk külső megfigyelőként. Egy biztos, mindenkinek azt kívánjuk, soha ne kelljen átélni, milyen ott tartózkodni, de ha mégis megtörténik, csak a legjobbakat kívánjuk.

A Redditen olvasható bejegyzések alapján nincs egyszerű helyzetben az, aki ott köt ki, de persze itt is vannak fokozatok, nem mindenkire vonatkoznak olyan szigorú szabályok. A kommentelő egy budai kórház zárt osztályára került, miután jelentős mennyiségű gyógyszert vett be:

„Mivel nem voltam gyogyós, "csak" depressziós ezért szinte 0 szabály vonatkozott rám, azon kívül hogy nem mehettem ki. Volt nálam telefon, töltő, párommal hozattam be magamnak borotvát, hajvasalót, sminkeket, kisollót... stb. Le se sz**ák. Volt olyan, hogy az egyik hozzátartozó azt hitte rám, hogy orvos vagyok. Vegyes osztály volt, női, férfi szobák külön. Egyik éjszaka majd össze***tam magam, mert benyitott a szobába egy kis *****, aki kinézett magának. Úgy tettem mintha aludnék, így kiment. Ápolók gondolom alukáltak”

– írta.

„Két hetet töltöttem ott. 3 nap után levágtam, hogy itt **** nem fog segíteni senki, az volt a terápia, hogy reggel kaptam egy antidepresszánst, este meg egy másik gyógyszert (itt a gyógyszer nevét eltávolítottuk – a szerk.). Kétszer beszéltem egy számomra nagyon ellenszenves pszichiáterrel, ahol egyből levágtam a kérdéseiből, hogy milyen diagnózist akar rámmatricázni, illetve kitöltettek egy 500 kérdéses tesztet, amin csaltam, mert szabadulni akartam onnan, meg egyébként sem tudtam komolyan venni, annyira elavultnak gondolom.”

„Semmit sem ért ez a két hét, max elrettentő példának volt jó, szóval ha még egyszer ilyet akarnék csinálni, akkor biztosra mennék. De nem akarok. Nem szedek gyógyszert azóta sem, megtanultam a depressziómmal élni. Vannak jobb és rosszabb napok, de ez a tapasztalat örökre elvette a kedvem attól, hogy valaha is segítséget kérjek”

– írta beszámolójában egy hozzászóló.