promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ezt érdemli Hernádi Judit? Megalázóan kevés összegből nyomorog, lerántotta a leplet a magyar nyugdíjrendszerről hazánk imádott színésznője

Ezt érdemli Hernádi Judit? Megalázóan kevés összegből nyomorog, lerántotta a leplet a magyar nyugdíjrendszerről hazánk imádott színésznője

Borítókép:  Profimédia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Vérzik a közönség szíve, ennyire becsülik meg a magyar színészeket? Nem csak a Nemzeti Színházban akadnak gondok.

Az utóbbi időben még az is nyomon követte a színházvilág történéseit, aki jómaga nem feltétlen aktív látogatója a teátrumoknak. A Nemzeti Színházban történt tavalyi két baleset lavinaszerű történéseket indított el, már szinte naponta egymásnak feszül Szász Julianna és Horváth Lajos Ottó (a két megsérült társulati tag) és Vidnyánszky Attila, a színház igazgatója. Valószínűleg az ilyesfajta őrületet akarta azzal elkerülni Hernádi Judit, ahogy ő kialakította helyét a színházvilágban. Nagyon régóta szabadúszó, nem szeretne sehol állandó szerződést és mint mondja, számtalan előnye van ennek az életformának.

Így csak azokat a szerepeket kell elvállalnia, amit valóban magáénak érez, ami tetszik neki és amiben lát potenciált és így a számára fontos dolgokkal is sok időt tud tölteni. Életében a változást lánya születése hozta meg: ezután már csak független színészként dolgozott, nem ment vissza főállásba sehová. Elmondta, hogy sokszor a színészek kénytelenek olyan körülményekhez is alkalmazkodni a színházi munkájuk miatt (legyen szó időbeli kellemetlenségről, vagy társulati konfliktusról) és köszöni szépen, neki erre nincs szüksége.

Természetesen azonban hátulütője is van a dolgoknak: így nevetségesen kevés nyugdíjat utal ki az állam a színésznőnek, az összeg 60 ezer forint körüli, amiből lássuk be, hogy lehetetlen megélni. Ám a színésznőt ez sem keseríti el: ahogy ő fogalmazott, ő az a fajta színész, aki élete végéig színpadon akar majd állni és nem pusztán azért, mert anyagilag szüksége van erre.

Hernádi Judit számára a színészet nem csak egy szakma, hanem igazi szerelem, hivatás is, így biztosan sokáig fogjuk még őt látni zseniális daraboknak zseniálisan játszani. De abba azért elég szomorú belegondolni, hogyha már nem lenne lehetősége játszani, akkor mégis több tíz év szórakoztatóiparban eltöltött év után mégis mi lenne vele?