promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Van valami, amit a külföldiek tudnak rólunk, a magyaroknak viszont fogalma sem volt róla

Van valami, amit a külföldiek tudnak rólunk, a magyaroknak viszont fogalma sem volt róla

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Magyarország számos külföldi kedvenc desztinációja, egyesek pedig olyan titkokat is tudnak rólunk, melyekről még mi magunk sem hallottunk.

A legtöbb külföldinek semmit sem mond Magyarország, aki viszont már hallott kis hazánkról, általában leragad annál, hogy "hungry - Hungary". Ugyanakkor szép számmal akadnak olyan külföldiek is, akik nemcsak hallottak Magyarországról, de előszeretettel járnak is hozzánk, például nyaralni.

A legtöbben általában a Balatonra járnak, és imádják, hogy a tengert nélkülöző országunkban a Balaton a magyar tengernek hívjuk. Sokuk azt is tudja, hogy a Balaton Közép-Európa legnagyobb édesvizű tava, ráadásul az úszás és fürdőzés mellett a vitorlázás és más vízi sportok célpontja.

Ismertek vagyunk még híres termálfürdőinkről, illetve közel 1000 természetes forrásvízforrásunkról, valamint a két leghíresebb magyar fürdőről, a fővárosi Széchenyi és a Gellért fürdőről. Természetesen nem maradhat el a legmagyarabb dolgok listájáról az igazi hungarikum fűszerpaprika sem.

A találmányok közül pedig leggyakrabban az egész világot meghódító Rubik-kocka kerül említésre. Sokan arról is tudnak, hogy Just Sándor osztrák-magyar vegyész és feltaláló az elsők között fejlesztette ki és szabadalmaztatta a volfrámszállal működő izzólámpát. 

Van azonban valami, amit a külföldiek tudnak rólunk, mi viszont még soha nem hallottunk róla.

Több külföldi oldal és blog is értekezett már arról, hogy Magyarországon a 96-os egy "bűvös szám". Mindezt pedig meg is magyarázzák: Budapesten számos épület pontosan 96 méter magas, köztük az Országház, melynek főlépcsőházában szintén 96 lépcsőfok található. Szerintük a 96-os szám már Kr. u. 896-os év után, a Magyar Fejedelemség létrejötte óta nagy szerepet játszott a történelmünkben; sőt: ha a megfelelő tempóban énekeljük, a magyar himnusz is pontosan 96 másodpercig tart.