promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Egy idős házaspár rájött a lottó titkára, milliárdosok lettek egy szempillantás alatt

Egy idős házaspár rájött a lottó titkára, milliárdosok lettek egy szempillantás alatt

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Mindenki arról álmodik, hogy egyszer megnyeri a főnyereményt a lottón és boldogan él, míg meg nem hal. Ennek a nyugdíjas házaspárnak tényleg összejött!

Sokan szerencseszámokkal, a saját vagy a rokonok születési dátumaival, vagy éppen az éjszaka folyamán megálmodott számokkal száll versenybe az áhított lottófőnyereményért. Mások a szerencsére esküsznek, de olyanok is akadnak, akik véletlenszerű számokban bíznak, ha lottóról van szó.

Ezen fenti taktikák egyike sem érvényes azonban arra a nyugdíjas házaspárra, akik egy hihetetlen, egyben zseniális kiskaput találtak, melyet alkalmazva megoldották a lottó örökös rejtélyét és nem kevesebb, mint 26 millió dolláros (9,5 milliárd forint) nyereménnyel gazdagodtak.

Az amerikai Powerball jackpot megnyerésének esélye jelenleg 1:292,2 millióhoz, tehát vajmi kevés esély van arra, hogy egy szelvénnyel mi leszünk a főnyeremény szerencsés nyertesei. Jerry és Marge Selbee azonban felfedezett egy olyan kiskaput, ami milliárdossá tette őket. 

Joggal merül fel a kérdés, hogy mégis mi lehet az a kiskapu?

A milliárdos házaspár a CBS News 60 Minutes Overtime című műsorában árulta el, hogy már a 60-as éveik elején mentek nyugdíjba, tervük pedig nagyon egyszerű volt: egyszerűen hátradőlnek és élvezik az életet. Ekkor ugrott be a matematika szakon végzett diplomás Jerrynek, hogy amennyiben a Cash Winfall jackpotja meghaladja az 5 millió dollárt, és senkinek sem sikerül mind a hat számot eltalálnia, a pénz az alacsonyabb szintű nyeremények nyerteseinél landol.

Jerrynek nem kellett sok idő, hogy rájöjjön, hogy ez nem egy átlagos játék. A műsorban bár mélyrehatóan leírta a pontos stratégiáját, annak aki meg akarja érteni, mit mond a milliárdos lottónyertes, nagyon kell értenie a matematikához. Jerry elmagyarázta, ha 1100 dollár értékben játszik, akkor matematikailag egy négyes találata lenne, ami 1000 dollár.

Ő azonban az 1100-at 57 helyett hattal osztotta el, így kapta meg a 19-et: ebből tudta, hogy 18 vagy 19 hármas találata lesz, ami egyenként 50 dolláros nyereményt jelent. 18-nál egy négyes találattal is számolt, mindent összevetve pedig 900 dolláros nyereményt jósolt magának.

Végül tehát 1100 dollárt fektetett be a lottószelvényekbe, és 1900 dollárt kapott vissza, ami azt jelenti, hogy 800 dollárt (292 ezer forint) nyert a képlettel. Ekkor Jerry már tudta, megtalálta a mindenki által keresett kiskaput és fel is tettek 3600 dollárt a következő lottóra, ami kifizetődött, ugyanis végül 6300 dollárral (2,3 millió forint) gazdagodtak. 

Egyre több és több pénzt költöttek lottóra, míg végül több százezer dollár értékben vásárolták a szelvényeket. Egy idő után azonban, 2011-ben a massachusettsi lottótársaság leállította a lottójátékot, miután arról értesültek, hogy állítólagos csalás történt. A hatóságok utánajártak a dolognak, de hamar kiderült, hogy a páros csak egy kiskaput talált, és egyáltalán nem követtek el bűncselekményt. De addigra igazából már mindegy volt, mert 26 millió dollár, átszámítva több mint 9,5 milliárd forint csücsült a bankszámlájukon.