promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tragédiába torkollott a lottónyertes élete, óriási hibát követett el a pénzzel
Borítókép:  Illusztráció/Profimédia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem sült el jól a lottónyeremény, amely csak tragédiát és problémákat hozott.

1995-ben Paul Maddison és üzleti partnere, Mark Gardiner 22.5 millió fontot (mintegy 10.5 milliárd forintot a mai árfolyamon) nyertek egy közös lottószelvénnyel, amelynek nyereményét elfelezték egymás között. A páros egészen addig közös vállalkozást vezetett, ami dupla-üvegezéssel foglalkozott, azonban a nyeremény teljesen megváltoztatta az életüket.

Először is Paul úgy döntött, hogy a skóciai Perth-be költözik, hogy közelebb élhessen testvéréhez, azonban nem sokkal később elkapta őt is a „győztesek járványa”, egyfajta szerencsétlenség-sorozat, amely a friss lottónyerteseket sújtja. Paul esetében is az történt, hogy nem tudott a hirtelen jött nagy pénzzel mit kezdeni és végül a felesége, Ruth is elhagyta őt.

Paul később egy Evelyn McGilivary nevű hölgyet vett el feleségül, akit eredetileg az új skóciai otthonába vett fel takarítóként, egy időben pedig úgy tűnt, hogy a lottónyertes életet a világtól elszigetelve, csendben és nyugalomban akarja tölteni. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem fényűzött néha: 750 ezer font ellenében például megvette a Dumfriesshire-ben található Robgill-torony nevű kastélyt, amely már kinézetre is ordítja magáról a luxust:

Paul és Evelyn ezt követően a kastélyban töltötte ideje egy részét, azonban egy idő után eladásra hirdette meg azt, egyelőre nem tudni pontosan miért. Pault végül tavaly év végén találták holtan a Perthshire-ben lévő lakásában, ahol teljesen egyedül élt, miután felesége, Evelyn néhány hónappal korábban már életét vesztette.

Ha azt gondolnánk, hogy Mark Gardiner sorsa sokkal jobban alakult, akkor nagyon tévedünk: gyorsan megkezdte a pénzköltést, vett magának Barbadosban házat, néhány kisebb fociklubot és öt barátjának is vett házat. Később maga Gardiner mondta el, hogy már nincs kapcsolatban ezekkel az úgynevezett barátokkal és elismerte, hogy voltak napok, amikor átkozta a győzelmét:

„Legalább 500 ezer fontot költöttem arra, hogy öt barátomnak házat vettem. Szerinted még a barátaim? Nagy francot. Senki nem beszél velem. Amióta ennyi pénzem, sokkal többet kételkedek az emberek szándékaiban. Szörnyű érzés, hogy amikor valaki nagyon kedves velem, azon gondolkodom, mi lehet a hátsó szándékuk”

Gardiner elmondta azt is, hogy a lottógyőzelme után nagyon sokan jöttek hozzá pénzt kérni, ezért gyakran gondolkodott azon, hogy boldogabb lett volna-e, ha kisebb főnyereményt hoz el. Ez az egész helyzet azonban nem akadályozta meg abban, hogy hajszolja tovább a dicsőséget, a nyereménye után is folytatta a lottózást. Problémáiról pedig az alábbi interjúban is részletesen beszélt:

Forrás: LadBible

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás