promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez az egyszerű matematikai rejtvény mindenkin kifog, csak kevesen tudják a helyes eredményt
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Felnőttek százai osztják meg az interneten azt a könnyű matematikai feladatot, amelyet csak nagyon keveseknek sikerül megoldania. 

A legtöbben rendszeresen végezünk egyszerű matematikai feladatokat, hogy boldoguljunk a mindennapi életünkben. De van egy „könnyű” matematikai kérdés, amely az interneten kering, amely sok emberek kifog. Egyre többen próbálják megoldani, kisebb-nagyobb sikerrel.

A legtöbben, akik képesek egyszerű matematikai feladatok elvégzésére, tudják, hogy 2 + 3 = 5, de az interneten keringő feladat azt állítja, hogy ez valójában 10. Olyanok is vannak benne, hogy 8 + 4 = 96, 7 + 2 = 63 és 6 + 5 = 66.

Ezek után pedig mindössze annyi a kérdés, hogy akkor 9 + 5 mennyi? Természetesen az egyszerű összeadás menetét követve mindenki a  14-re gondolna, de nem ez a helyes megfejtés. 

Megdöbbent felnőttek a közösségi médiában bevallották, hogy nem tudják, hogy mi lehet a helyes megoldás, és azt mondták, hogy ennél az egyenletnél megdől minden tudásuk, amit eddig a matematika terén tudtak - írja a Daily Star

Íme a válasz

Ha megpróbáltad megfejtei ellenőrizd le magat. Mostanra már valószínűleg rájöttél, hogy az egész kvíz egy trükk. A kérdés egy logikai fejtörő, mint matematikai. Valójában az összeg megkapásához hiányzik egy lépés, ami nem más, mint az, hogy a végeredményt meg kell szorozni a képletben szereplő első számmal. 

Kettő és három nyilvánvalóan ötöt ad, de ezt megszorozzuk kettővel, és 10-et kapunk, nyolcat és négyet összeadjuk és 12-t kapunk, de ha ezt megszorozzuk nyolccal, akkor 96-ot és így tovább. Tehát, mivel a kilenc és az öt az 14, ebben az esetben pedig a kilenccel kell megszorozni, ugyanis az az összeadásban szereplő első szám.

A végeredmény pedig 126, ez a végső válasz erre a rejtvényre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás