promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Olyasmit csinált egy MÁV-kalauz a jegy nélkül utazó külföldi lánnyal, amitől eláll a szavunk

Olyasmit csinált egy MÁV-kalauz a jegy nélkül utazó külföldi lánnyal, amitől eláll a szavunk

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Egy fiatal srác segített neki, így a történet minden szempontból jó véget ért.

A kalauzok, hivatalos nevükön jegyvizsgálók munkája nem tartozik a legnyugodtabb szakmák közé, lévén meglehetősen sok konfliktushelyzetet kell kezelniük, amely főképp abból fakad, hogy a bliccelők nem akarnak jegyet venni, leszállni, rosszabb esetben még balhézni is kezdenek.

Ilyenkor többnyire már a hatóság bevonását is meg kell fontolni, ami további kellemetlenségekkel jár, arról nem is beszélve, hogy a többi utas is kínos szituációkba keveredhet. Számtalan ehhez hasonló történetről hallhattunk már, a tettlegesség sem ritka, és a kalauznak rendkívül fontos szerepe van abban, miként kezeli ezeket a zűrös helyzeteket.

Éppen ezért jóleső dolog olyan történeteket olvasni, mint ami a Threads-en bukkant fel. Ne feledjük, a jegyvizsgáló is emberből van, és az utasok többségével sincs probléma, ebben az esetben pedig mindketten végtelenül rendesek voltak egy külföldi lánnyal, akit kissé megkavartak a jegyek:

„Mentem hazafelé vonattal (Budapesten belül), egy megállóval később felszállt egy dekoratív lány, de látszik rajta, hogy tájidegen, nem ismeri a helyi közlekedést. Jön az ellenőr, látom, hogy a lánynál BKK jegy van (az a MÁV-on nem érvényes). Ellenőr mondja, hogy nem jó, lányról kiderül, hogy külföldi, segítettem nekik a kommunikációban. Ellenőr mondta, hogy tud a lány nála jegyet venni, ha kp-ban fizet. Kérdezem a lányt, hogy van-e nála, nyilván nincs, de fizeti kártyával”

– írja a posztoló.

„Megkérdezem az ellenőrt, hogy mennyibe kerül. 400 forint, pont van nálam annyi apró, kifizetem, a lány megkapja a jegyet, mindketten hálálkodnak. Az ellenőr mondja, amúgy kártyával is tud fizetni, csak az 2600 forint lett volna. Ellenőr elmegy, lánnyal szóba elegyedek, egy perc múlva jön vissza az ellenőr, hozott nekem egy capucíneres sport szeletet. A lánnyal meg végigbeszéltük a maradék két megállót.”