promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Egekbe szökött a hamburger ára a MÁV büfékocsikban, késés esetén ingyen palacsinta sem jár

Egekbe szökött a hamburger ára a MÁV büfékocsikban, késés esetén ingyen palacsinta sem jár

Borítókép:  Profimedia / Illusztració
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A MÁV étkezőkocsikban a gulyáslevetől kezdve a csirkepaprikáson át a palacsintáig számos étel közül választhatnak az utasok.​

A MÁV-val kapcsolatban leginkább a késésekről, a felsővezeték-szakadásokról és a sebességkorlátozás miatti tötymörgésről érkeznek hírek, pedig a vonatos gasztronómiáról is érdemes néha említést tenni. A MÁV büfékocsival rendelkező szerelvényein ugyanis utazás közben jóízűen bekanalazhatunk egy tányér finom gulyáslevest, elmajszolhatunk egy zöldfűszeres-csirkeragus lepény, és ha prémium jegyet váltottunk, ajándék kávét, teát is kérhetünk. 

A fedélzeti étel és italkínálat meglehetősen bőséges, éhen halni senki sem fog, ha késnek a vonatok és az árak is egészen barátiak. 

Idén már május 25-től – egészen a szezon végéig – napi 8 pár Balaton IC-n járnak étkezőkocsik Budapest és Keszthely között. Az északi parton a főszezoni menetrend ideje alatt lesz majd elérhető a bisztrószolgáltatás a Kék Hullám InterCity vonatokban. A Balaton InterCity vonatok étkezőkocsijában hűtött, illetve meleg italokkal, harapnivalókkal, többféle főétellel, desszertekkel és rágcsálnivalókkal várják az utasokat. A gulyásleves kissé borsos áron, 2990 Ft-ért kapható, de a krémleveseket (sajtkrém, gombakrém, csirkekrém) már 450 Ft-ért is kérhetünk.

A grillcsirkés cézár saláta 2650 Ft-ba kerül, a tradicionális paprikás csirke-nokedli kombó 3890 Ft. Desszertként ehetünk hozzá baracklekváros vagy mogyorókrémes palacsintát, melyből két darab kerül 790 Ft-ba.

A hambuger árán nagyot emelt a MÁV

A Balaton IC-k slágerterméke a hamburger. A START Burger ára idén 2490 Ft, ami komoly áremelkedésnek számít, tavaly ugyanez csak 1690 Ft volt. A Classic Burger és a Nyári Burger ugyanennyibe kerül, a Vega Burger kicsit olcsóbb: 2290 forint. Menüben viszont a tetszőleges hamburger + hasábburgonya +  csapolt sör (0,5 l) vagy szénsavas üdítő (0,5 l) vagy ásványvíz (0,5 l) összeállítás már 3690 Ft-ba kerül. Tavaly 2470 forint, 2022-ben 2500 forint volt a hamburger menü. 

Aki pedig alkoholra vágyik, az sört is ihat, ára 750-1000 Ft között mozog, az ütősebbek közül a legdrágább szilvapálinka 2750 Ft egy pohárkával. 

Az Utasellátó étel- és italválasztékának különlegességei az IC+ bisztrókocsiban is kaphatók, a Kecskemétre, Szegedre, Debrecenbe, Miskolcra, Nyíregyházára, és Pécsre utazók is fogyaszthatnak egyszerűbb meleg ételeket, mint például a hot dog vagy a főtt virsli. A kínálatban megtalálhatók szendvicsek, édességek, rágcsálnivalók, valamint hideg és meleg italok is. Arravonatkozó információt nem találtunk a MÁV honlapján, hogy a késések esetén osztanak-e vizet az utasoknak vagy kapható lesz-e akciós palacsinta