promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Magyar könnyűzenei Bosszúállók: Lagzi Lajcsi, Zámbó Jimmy és Pataky Attila együtt a színpadon a legendás videón

Magyar könnyűzenei Bosszúállók: Lagzi Lajcsi, Zámbó Jimmy és Pataky Attila együtt a színpadon a legendás videón

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Jó ebédhez szóljon a nóta a magyar könnyűzenei szupercsapattól!

Galambos Lajos ismét a sajtó középpontjába került azzal, hogy 14 hónapot követően kiengedték a börtönből – egyelőre csak házi őrizetbe. Lajcsinak sokat romlott az egészségügyi állapota a büntetőpere, illetve azt követő szabadságvesztése alatt, ezért is engedték meg neki, hogy ne kelljen büntetés-végrehajtási intézetben töltenie a napjait.

Lajcsiról az elmúlt években a közüzemi számlák elcsalása miatt volt csak szó, azonban nem érdemes elfelejteni emellett azt sem, hogy műsoraival és rendezvényeivel számos legendás pillanatot okozott a magyar televíziózás történetének. A kilencvenes-kétezres évek magyar tévéjét amúgy sem sok minden veri, aki ezt megélte, alá tudja támasztani, Lajcsi pedig ebben szerepet vállalt.

A kilencvenes évektől kezdődően ugyanis a TV2 kereskedelmi televízión futott Lajcsi saját készítésű műsora, a Dáridó, ahol a magyar könnyűzene apraja-nagyja, fiatal tehetsége és veteránja egyaránt fellépett. Galambos volt a producere és főszerkesztője a műsornak, ami akkoriban az egész csatorna nézettségét meghatározta.

A Dáridó számos legendás pillanatnak adott otthont, azonban kevés olyan volt, mint amikor három akkora magyar könnyűzenei ikon, mint Lagzi Lajcsi, Zámbó Jimmy és Pataky Attila egyszerre álltak a színpadon, egy dalt énekeltek. Ez pedig 1998-ban megtörtént a Dáridóban, és szerencsére erről videófelvétel is van, amit természetesen a cikkhez csatolunk.

A magyar könnyűzenei Bosszúállóknak [aki nem ismerné, a Bosszúállók a Marvel-univerzum legnagyobb hőseit, mint Vasembert, Amerika Kapitányt vagy Thort, magába tömörítő szövetség volt, amely közös cél érdekében összefogott a gonosz ellen – szerk.] is nevezhető hármas pedig a Neoton Família ’Kell, hogy várj’ című számát adták elő, óriási beleéléssel, a közönség legnagyobb élvezetére.

Pedig a hármójuk között nem mindig volt felhőtlen a viszony, Pataky például a Borsnak mesélte el pár éve, hogy egyszer annyira összevesztek Zámbó Jimmyvel a fellépési sorrenden, hogy a „király” fegyvert fogott rá. Az Edda frontembere akkor elmondta, hogy bár látott már fegyvert akkor, kissé jéggé dermedt Jimmy tettétől, ráadásul már meg sem tudja mondani, végül ki zárta a fellépést aznap este.