promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki most Vona Gábor: deres homlokú, mosolygós pasivá szelídült a korábban szélsőjobboldali politikus
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Jobbik egykori tagja visszatért a politikai életbe.

Vona Gábor politikai pályája Magyarországon igen jelentős volt, különösen a 2000-es évek közepétől. 1978-ban született Gyöngyösön, és a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) szerzett történelem tanári diplomát.

Vona Gábor 2003-ban részt vett a Jobbik Magyarországért Mozgalom alapításában. A Jobbik egy radikálisan jobboldali, nemzeti konzervatív párt volt, amely azzal a céllal jött létre, hogy alternatívát kínáljon a meglévő politikai pártokkal szemben. 2006-ban a Jobbik elnökévé választották, és vezetése alatt a párt jelentős növekedést ért el.

A 2010-es országgyűlési választásokon a Jobbik 16,67%-os eredményt ért el, ami 47 képviselői helyet jelentett a magyar parlamentben. Ez az eredmény sokakat meglepett, hiszen a Jobbik viszonylag új szereplő volt a politikai színtéren. A párt erős nemzeti retorikája és radikális programja vonzotta a szavazókat.

Az elkövetkező években Vona igyekezett mérsékeltebb irányba terelni a pártot. Ez különösen a 2014-es és 2018-as választások előtt vált nyilvánvalóvá, amikor a Jobbik egyre inkább próbált középre húzódni, hogy szélesebb választói bázist érjen el. A 2018-as választások előtt a párt már nem csak a radikális jobboldali szavazókat célozta meg, hanem a közép- és baloldali választókat is megpróbálta megszólítani. Ennek ellenére a 2018-as választásokon a párt nem tudott jelentős áttörést elérni.

A 2018-as választási vereség után Vona Gábor bejelentette visszavonulását a pártelnöki tisztségből és a politikából is. Kijelentette, hogy nem kíván újraindulni a pártelnöki posztért, és a politikai életből is visszavonul. Ezzel egy új korszak kezdődött a Jobbik életében is, amely azóta is keresik helyüket a magyar politikai palettán.

A politikából való visszavonulása után Vona Gábor új utakat keresett. Több területen is kipróbálta magát:

Írás és médiaszereplés: Vona több könyvet is írt, melyekben politikai tapasztalatairól, gondolatairól és jövőbeli elképzeléseiről írt. Emellett rendszeresen szerepel különböző médiumokban, ahol politikai és társadalmi kérdésekről nyilatkozik.

Vállalkozás: Vona a politikából való visszavonulása után vállalkozóként is tevékenykedik. Elindított egy saját online magazint, a Vlog.hu-t, amely különböző társadalmi és politikai témákat dolgoz fel.

Oktatás és előadások: Vona Gábor rendszeresen tart előadásokat és szemináriumokat, ahol politikai tapasztalatait osztja meg a hallgatósággal. Emellett különböző oktatási programokban is részt vesz.

Családi élet: Vona Gábor nagy hangsúlyt fektet a családi életre és a magánéletére is. Feleségével és gyermekeivel éli mindennapjait, és igyekszik a politikától távolabb, nyugodtabb környezetben élni.

Így néz ki napjainkban a politikus, aki ismételten gyakran vállal médiaszerepléseket és szívesen osztja meg nézeteit a mai politikáról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás