promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Durván nekiment Orbán Viktor az Európai Uniónak, szörnyű képet festett Európa jövőjéről
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szerinte az uniós vezetők átverték az embereket, viselkedésükről a kommunisták jutnak eszébe.

A miniszterelnök szerint az emberek változást akartak, ám az „Európai Néppárt árulásával” a brüsszeli elit kibújt ez alól, és elhárította az első támadást Brüsszel bevétele ellen. Ennek ellenére folytatják az európai jobboldali pártok összefogásának erősítését – írta Orbán Viktor a Magyar Nemzet szombati számában.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, a brüsszeli bürokraták kétségtelenül sikeresek a nemzetállamok meggyengítésében és saját hatalmuk növelésében;

"ez az elit felidézi bennünk a kommunisták emlékét".

Orbán úgy látja, hogy Európa válságban van. Az Európai Unió globális gazdasági súlya csökkent, miközben a keresztény civilizáció hanyatlik. A terrorveszély állandósult, a közbiztonság romlik, és az európai érdekérvényesítés is visszaesett. A brüsszeli bürokrácia hibás politikai döntései, mint az ukrajnai pénzátutalások és szankciók, inflációt és megélhetési nehézségeket okoztak az európai polgároknak, míg az adóemelések rontották a kontinens versenyképességét.

Az EU bővítése is megrekedt, és az illegális migráció problémája is súlyosbodott. Orbán szerint Európának gazdasági fejlesztésekkel kellene megoldania a migrációs problémát, de Brüsszel erre nem mutat hajlandóságot.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy az európai emberek változást akarnak: le akarják zárni a háborút, meg akarják állítani a migrációt, és növekedési pályára akarják állítani a gazdaságot. Az EU 27 országából 20-ban a változást ígérő szuverenista vagy jobboldali pártok nyertek.

Azonban a brüsszeli elit és az Európai Néppárt összeállt a szocialistákkal és liberálisokkal, hogy fenntartsák a status quo-t. Orbán kiemelte, hogy a jobboldali pártoknak továbbra is érvényt kell szerezniük az európai választók akaratának. Folytatják az európai jobboldali pártok együttműködésének kiépítését, és erős európai parlamenti frakciókat kell létrehozniuk.

forrás: Hirado

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás