promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Undorító módon trükköznek a húsokkal a gyártás során, így kerül a termék a boltok polcaira, felháborító
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kikerült egy felvétel a húsgyárból, egy dolgozó vette fel a jelenetet: erről mindenkinek tudnia kell.

Az élelmiszeripar az egyik legjelentősebb vállalkozás világszerte, ami nem véletlen: enni mindenkinek kell így nem meglepő módon gigacégek rendezkedtek be arra, hogy (elvileg) minőségi, tápláló és egészséges alapanyagok kerüljenek az asztalunkra. Egyre több törekvés van arra, hogy ez valóban így legyen: rengeteg élelmiszerbiztonsági előírásnak kell megfelelni, az állatokat igyekeznek szabad tartáson nevelni és sok helyen már a vegyszermentes növénytermesztés számít természetesnek.

Most azonban egy olyan videót hoztunk, ami bár nem veszélyes az egészségre, mégis a fogyasztó súlyos megtévesztése.

A húsok gyártása bonyolult feladat: az állatokat nem egyszerű feldolgozni, nem minden gépekkel történik, sok manuális eleme is van a folyamatnak. A videón az egyik utolsó fázist látjuk, a húst csomagolás előtti állapotban, ám egy olyan kezelésen folyamaton megy át, amire mi naivan nem is gondolnánk és kis túlzással átverésnek is beillene.

A videón látszik, hogy a húst vízzel töltik fel, ezzel pedig egy dolgot szeretnének elérni: növelni a hús tömegét, ezzel pedig egy kicsit több pénzt kihúzni a fogyasztó zsebéből.

Ez a módszer köztudott, olcsóbb húsok esetén előszeretettel használják és ugyanúgy belefuthatunk csirke, disznó, vagy marha esetében is. Innen ered egyébként az ismert mondásunk is: olcsó húsnak híg a leve, hiszen ez a folyadék elkészítés közben távozik a húsból, ami ennek hatására levet ereszt és összemegy.

Nincs rá biztos módszer, hogyan kerülhetjük el az ilyen fajta hús vásárlását: ajánlatos keresni egy megbízható hentest, akinél kitapasztaljuk, hogy valóban jó minőségű árut ad és azt kapjuk a pénzünkért, amit kifizettünk.

A videó sokakat felháborított, csalódottságukat fejezték ki az emberek azért, mert ilyen módon próbálnak az amúgy is nagy gyárak még több pénzhez jutni. Voltak, akik szerin az egyetlen megoldás az, ha az ember egyáltalán nem eszik húst, ám sajnos zöldségek és gyümölcsök esetében is előfordulhat, hogy egy kicsit belenyúlnak a folyamatokba a termesztés folyamán, így ott is érdemes körültekintően vásárolni.

A videót ide kattintva tudod megnézni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás