promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Saját családja szapult egy lányt a bőrszíne miatt, életveszélyes helyzetbe kergetnék, csak hogy nekik megfeleljen
Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szomorú történet, egyáltalán nem tehet róla, mégis bántásnak van kitéve a saját családja által.

Valamiért az a furcsa és egyébként teljesen nonszensz beidegződés él sokakban, hogy csak a napbarnított ember ér valamit. Nem véletlenül vannak a barnítókrémek, szoláriumok, és persze sokan inkább kockára teszik az egészségüket, csak megfeleljenek a társadalmi elvárásoknak.

Pedig nem győzik hangsúlyozni, hogy a túlzásba vitt napozás bőrrákot okozhat, az extrém erős UV-sugárzás káros hatásai miatt. Arról nem is beszélve, hogy egyesek bőrtípusa gyakorlatilag alkalmatlan a tartós barnulásra, és fájdalmas leégés lesz a vége, ha sokáig tartózkodnak védelem nélkül a napon.

Hogy ezt egyesek képtelenek megérteni, jól mutatja egy a Threads-en megjelenő magyar lány posztja, aki elkeseredetten számolt be tapasztalatairól:

„A család engem is szapul a bőrszínem miatt. Minden egyes nyáron. »Menj már ki a levegőre, ki kéne menni a napra, hullafehér vagy«. Fun fact, hogy pontosan ugyanannyit vagyok kint, mint ők, sőt többet is, mert a teraszról dolgozom. De nem sikerül felfogni, hogy más a bőrtípusom”

– írta.

A legmeglepőbb – vagy talán annyira nem is –, hogy a válaszokban rengetegen írják, hogy megkapják ugyanezt másoktól, különböző beszólásokba burkolva, mint például: „Látom, te is a pincében napoztál.”

Volt aki azt írta, hogy semmi kedve sem napszúrást kapni, sem melanómával kezelésre járni mások véleménye miatt, de olyan véleményt is olvasni, hogy a könnyen barnuló emberek közül sokan el sem tudják képzelni, hogy lehetséges, hogy másoknak nincs ilyen „szuperképességük”.

„Mindannyian olyan színűen vagyunk jól, amilyen bőrtípust kaptunk”

– írja egy hozzászóló, és valóban, ezt kellene elfogadni, és legfőképp nem azokat bántani, akiket amúgy a legjobban szeretni kellene.

Az egyik válaszadó pedig különösen sokkoló szavakkal reagált:

„Csak mondom, édesanyámat félévente kell bőrklinikára, onkológiára vinni a bőrrákos terület eltávolítását követően.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás