promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ijesztő idegen szólított le egy lányt Kelenföldön, amit ezután tett, azzal a lehető legjobb döntést hozta

Ijesztő idegen szólított le egy lányt Kelenföldön, amit ezután tett, azzal a lehető legjobb döntést hozta

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Egy pillanatra azt hitte a lány, hogy tiszteletlen volt, pedig valószínűleg egy cseles átverést úszott meg.

Valószínűleg sokak számára ismerős a helyzet, amikor megpróbálnak valamit rájuk sózni, amit először ingyenesként osztogatnak, majd aztán pénzt kérnek érte. Általában ilyen piszkos trükkökre a forgalmas utcán kerül sor, és a „ha megfogtad, meg is vetted” elvet veszik alapul.

Hasonló helyzetbe keveredett egy lány a Kelenföldi villamosmegállónál, aki a Threads nevű közösségi oldalon osztotta furcsa meg történetét, amire aztán magyarázatot is kapott a kommentelőknek hála:

„Szombaton Kelenföldre vezetett az utam, és már így is késésben voltam, amikor elindultam a villamosmegálló felé. Egy velem egyidős, max. 1-2. évvel idősebb srác leszólított: »szia, bocsánat, hogy megszólítalak, csak el akartam mondani, hogy nagyon szép vagy és hoztam neked egy virágot« ez egy nagyon aranyos gesztus volt a részéről, viszont miközben beszélt, folyamatosan közelített felém, szó szerint belemászott a személyes terembe”

– írta.

„Így gyorsan annyit tudtam mondani, hogy köszönöm szépen, ne haragudj, de késésben vagyok, sietek. Viszont ezután is egyre közelebb jött, így gyorsan leléptem. Lehet, hogy nem akart semmi rosszat a srác és csak paranoiás vagyok, viszont mindig azt mondják, hogy az első érzésekre kell hallgatni és nekem minden rossz átfutott az agyamon, de azóta is bűntudatom van, hogy így leráztam”

– fogalmazott.

Az egyik hozzászóló aztán lerántotta a leplet a cselről:

„Megfogod a virágot, elkezdi követelni, hogy fizesd ki. Régi trükk”

– írta, más pedig hozzátette, hogy a rossz előérzet nem hazudik, és ezt a helyzetet „love bombingnak” nevezik.

A szeretetbombázás kifejezést már évtizedek óta használják a szakemberek. Ez egyfajta kísérlet arra, hogy az érzelmek látszólagos kimutatásával manipuláljanak valakit, amivel egyfajta dermesztő függőséget alakíthatnak ki a nárcisztikus és bántalmazó személyek. Hogy ez volt-e a háttérben, vagy csak a sunyi pénzszerző trükk, az talán már sosem fog kiderülni.