promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Milliókat nyert a férfi, elárulta a súlyos titkát, ő lehet a kiválasztott?
Borítókép:  Illusztráció/Profimédia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem sok ember mondhatja el magáról, hogy milliókat nyer a különböző kaszinóban, pláne nem sokan állnak hozzá úgy a helyzethez, hogy ez egy isteni akarat eredménye.

A zimbabwei Emmanuel Mutumwa érsek viszont azt állítja, hogy feketelistára tették valamennyi kaszinóban, ugyanis van egy nem éppen korrekt előnye – Isten maga áll az oldalán. Mutumwa egyenesen odáig ment, hogy azt állítja magáról, ő egy próféta és azért tiltották ki, mert ő „Isten kiválasztott szerencsejátékosa” és félnek a kaszinók, hogy a gatyájukat elviszi az érsek.

A szentembernek egyébként saját vallása is van, amely a Johanne Masowe eChishanu Apostoli Szekta nevet viseli. Mutumwa érsek elmondta, hogy mintegy 30 ezer dollárnyi, nagyjából 11 millió forintnyi nyereményt gereblyézett össze különböző kaszinókból, miután egy víziója volt magától az Úrtól és ez miatt ő cselekedett is.

Nem éppen szerencsés nagyzolni azzal, hogy mennyi pénze van az embernek, főleg egy olyan országban nem, mint Zimbabwe, amely bár mutat életjeleket, de fundamentálisan egy fejlődő, rendkívül szegény ország, azonban Mutumwa pontosan ezt tette, hatalmas célkeresztet rajzolva ezzel a saját hátára (talán ez is a vízió része?). Egyszerűen nem tudta magában tartani a jó hírt, muszáj volt megosztania ezt mindenkivel.

Isteni szerencse

Ez a hír persze más kaszinókhoz is eljutott, hogy Mutumwa isteni szerencsével éppen kaszinókat fosztogat és nem is haboztak sokat: a legtöbben kitiltották a prófétát, mondván neki egy hatalmas, igazságtalan, behozhatatlan előnye van azzal, hogy az úr segít neki. Az érsek azonban úgy érzi, egyáltalán nem igazságos, amit vele tettek és nagyon szomorú az miatt, mert így kellett véget érnie a hihetetlen sorozatának.

„A kaszinófőnökök azt állítják, hogy mivel én egy próféta vagyok, vízióim vannak Istentől a nyerőszámokra vonatkozóan. Attól tartanak, hogy csődbe mennek, ha én túl gyakran nyerek”

- mérgelődött Mutumwa, aki némileg megértő is lehetne a kaszinófőnökökkel, tekintettel arra, hogy Isten megmutatta neki a nyerőformulát. Hozzátette azt is, hogy akik kritizálják, amiért szerencsejátékozik, azoknak azt üzeni, hogy Isten rejtélyes módokon működik és a szerencsejáték nem a szerencséről, hanem a hitről szól. Kiemelte, hogy ez egy isteni tett, hogy pénzt nyert, amivel a saját szektáját tudja támogatni.

Ebben ráadásul Mutumwa nem is füllentett, valóban nem magára költötte a pénz nagy részét, hanem helyi gyermekeknek fizette ki a tandíját azok közül, akik az egyházának tagjai. Zimbabwe más hasonló fejlődő országokkal egyetemben még szintén hadilábon áll a gyermekek iskoláztatásával és az írni-olvasni tudással, így ez egy nagyon szép cselekedet az érsek részéről. Talán mégsem kellett volna kitiltani a kaszinóból? Így lehet, hogy még több gyermek tudott volna tanulni.

Forrás: LadBible

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás