promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ördögi szekta tagjai voltak ezek a sztárok? Mind 27 évesen haltak meg
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az itt felsorolt zenészekről sokan gondolják példátlan tehetségük és fiatalkorukban bekövetkezett haláluk miatt, hogy éltek ezzel a pokoli alkuval és így lettek azok a halhatatlan művészek, akikre örökké emlékezni fogunk. Mi a közös bennük a világhírnéven kívül? Mindegyikük a 27 évesen veszítette életét, különös körülmények között.

 

 

Janis Joplin

1943-ban született, Texasban. Főleg rock és blues stílusban alkotott. 1967-ben vált ismertté, majd 1970-ben kábítószer-túladagolásban halt meg.

A vagyonát (mely összesen 2000 dollárra rúgott) a végakarata szerint a barátai egy este alatt elbulizták.

Jimi Hendrix

1942-ben született Seattle-ben. Az egyik legnagyobb hatású rockgitárosnak tartják a mai napig. Halálának körülményei a napig tisztázatlanok, egy londoni hotel alagsorában találtak rá 1970-ben. Egymásnak ellentmondó vallomások születtek, a barátnője azt állította, hogy szerelmét a mentősök élve szállították el, a kiérkező mentősök pedig azt, hogy Jimi a megtalálásakor már órák óta halott volt. A törvényszéki boncolást nem engedélyezték, a boncolási jegyzőkönyvből pedig fekete filccel több sort kihúztak, így azok olvashatatlanná váltak. Az aznap vele lévő barátnője később öngyilkos lett.

Hivatalosan gyógyszertúladagolás és alkohol miatt a saját hányásában fulladt meg és öngyilkosságnak könyvelték el az esetet, azonban egyre több bizonyíték szól amellett, hogy korábbi menedzsere meggyilkoltatta.

Jim Morrison

1943-ban született, Melbourne-ben. A népszerű The Doors zenekar énekese, frontembere volt. 1971-ben, Párizsban, a fürdőkádjában találtak rá. Kábítószer-túladagolásban halt meg, azonban sok konteó elmélet született a haláláról (egyesek szerint az amerikai kormány által megszervezett merényletről volt szó), illetve többször ő is Harmadikként nevezte meg saját magát, utalva ezzel az előtte elhunyt Janis Joplinra és Jimi Hendrixre.

Szintén népszerű volt a feltámadásának története, miszerint a halála után kapcsolatba lépett a bankjával.

Amy Winehouse

1983-ban született, Londonban. Többféle zenei stílusban alkotott, előadásában keveredett a soul, blues, jazz. 2011-ben a testőre jelentette be a halálát, mikor az énekesnő már több órája mozdulatlanul feküdt. Alkoholtúladagolásban halt meg.

Brian Jones

1942-ben született az Egyesült Királyságban. A The Rolling Stones alapítója, gitárosa és vokalistája volt. Gyakorlatilag minden hangszeren tudott játszani. 1969-ben a medencéje mellett halt meg, valószínűleg kábítószer-túladagolásban.

Kurt Cobain

1967-ben született, Washingtonban. A Nirvana szövegírója, énekese és gitárosa volt. 1994-ben a padlásán találtak meg (ekkor már három napja halott volt). Hivatalosan fejlövés okozta öngyilkosság a halálának oka,

azonban sokak szerint nem halt meg, csupán el akart tűnni a médiából és a mai napig egy távoli szigeten él.

Robert Johnson

1911-ben született, Missisipiben. A leghíresebb amerikai bluesgitárosnak tartják. Összesen két fotó készült róla. Életét több tragédia is beárnyékolta, két feleségét és két gyermekét vesztette el. A közepesen ügyes gitáros ezután egy évre nyom nélkül eltűnt, majd visszatérése után brilliáns zenésszé vált. Ekkor kezdett terjedni a legenda, miszerint a 61-es és a 49-es út kereszteződésében találkozott az ördöggel. 1938-ban halt meg, a halálának körülményei ismeretlenek. Egyes feljegyzések szerint megmérgezték, míg mások szerint tüdőgyulladásban hunyt el. A holttestét egy orvos sem látta.

Ez persze csak a mítosz és a siker mögött eredendő tehetség, rengeteg gyakorlás, alázat és remek mentorok állnak, azonban haláluk időpontjának az összecsengésére a mai napig  semmilyen magyarázat nem született.

Forrás: wikipedia.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás