promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Számolatlanul adta ki az ingyenpénzt egy automata, sokan éltek a lehetőséggel, milliókat bukott rajta egy kaszinó
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem önszántukból tették, ám a szerencsejátékosok így is rájöttek a kiskapura.

Viszonylag ritkán fordul elő, hogy egy kaszinó ennyire kellemetlen helyzetbe hozza magát, inkább az a jellemző, hogy svindlis játékosok tisztességtelen módszerekkel próbáljanak bankot robbantani. Ebben az esetben azonban gyakorlatilag ingyenpénzt osztogattak az élelmes játékosoknak.

Egy ausztráliai kaszinóban történt a nem mindennapi eset, a Sydneyben található Star Casino ráadásul már nem először került bajba, túl lazán vették ugyanis a szigorú szabályozást, ami miatt korábban a hatóságokkal is meggyűlt a bajuk.

Ennél azonban sokkal komolyabb problémákkal szembesültek, amikor rájöttek, hogy egy szoftverhiba miatt tudtukon kívül több millió ausztrál dollárt osztottak szét a játékosok között, akiknek persze eszük ágában nem volt szólni.

A kaszinó pénzkiadó automatái ugyanis többször is befogadták ugyanazon kifizetési nyugtákat, mivel azokat a gép nem érvénytelenítette az első beváltást követően. Az egyik tanú, Nicholas Weeks vallomásában kifejtette, hogy mivel egy-egy ilyen beváltás általában kisebb összegű volt, ezért a kaszinónak sokáig nem tűnt fel a hiba.

Csakhogy egyre többen jöttek rá a kiskapura, így aztán hat hét alatt mintegy hárommillió ausztrál dollárt, azaz forintosítva több mint 700 millió forintot vettek ki az automatákból. A pénz többségét 13 nap alatt 43 ember vette fel, így feltételezhető, hogy miután valaki tudomást szerzett a hibáról, többeket is bevett a csapatába, hogy segítsenek kifosztani a kaszinót.

Hogy mi lesz a sorsa az elvesztett pénznek, és hogy sikerült-e felkutatni a jogosulatlan felvételek elkövetőit, arra valószínűleg csak később adnak választ a hatóságok. A kaszinó mindazonáltal a gép hibája mellett emberi mulasztásról is beszél, így könnyen lehet, hogy házon belüli felelőst is megneveznek majd a hiba kapcsán.

Forrás: Cybernews

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás