promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már itt tartunk? Egymást taposták Budapesten a fiatalok néhány ezresért, teljesen kiakadtak a fővárosiak
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Karácsony Gergely is megszólalt az ügy kapcsán, hatalmas felháborodás kerekedett az esetből.

A TikTok korában már egészen megdöbbentő gyorsasággal lehet spontán tömegrendezvényeket szervezni, ami azonban nem feltétlenül a legjobb ötlet, lévén könnyen káoszba torkollhat egy ilyen eset.

Főleg akkor, ha valaki azt találja ki, hogy pénzt osztogat. És most egészen pontosan erről volt szó. Persze a negatív reklám is reklám, tartja a mondás, de ezt a gerillaakciót nem feltétlenül a legjobb ötletek között fogják számontartani.

A vasárnapi eset mellé persze kerettörténet is dukál, az egyik népszerű telefontok-gyártó egykori influenszere hirdette meg az eseményt, mely szerint kétmillió forintot fog szétszórni az utcán, épületek tetejéről - számolt be a Refresher.

A fiatalember, akit állítólag kirúgtak a vállalkozásból, komoly összeget követelt azért, amiért marketingtevékenységével hozzájárult a brand felfuttatásához. Ezt nyomatékosítva átvette az irányítást a cég TikTok-csatornája fölött, ahol bejelentette a nagy pénzosztást.

Az eseményen csaknem 7000 fiatal vett részt, a helyszínen készült videók alapján a tömegjelenetek nem voltak veszélytelenek, a résztvevők egymást taposták, egy lány rosszul is lett:

Habár az egész vélhetően csak egy meglehetősen rosszul sikerült reklámfogást volt, egészen a politikai nagyszínpadig eljutottak vele, hiszen Karácsony Gergely is posztolt egy magvasat közösségi oldalán, miután a tömeg teljesen elpusztította a Deák térre nemrég ültetett virágokat:

„Az embereket behülyíteni akaró marketing trükköket eleve pusztítónak tartom, de most sajnos szó szerint is igaz volt. Egy telefonos cég és egy feltűnési viszketegségben szenvedő influenszer által odacsábított tömegnek sikerült teljesen elpusztítania a Deák térre márciusban kiültetett kétnyári virágágyást. Vajon a károkozók a Főkerthez is hozzávágnak kétmillió forintot?”

- írta a főpolgármester.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás