promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a 3000 forintos: az új magyar fizetőeszköz egyedi formában kerül forgalomba
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Így néz ki a 3000 forintos pénzünk.

Újabb magyar fizetőeszköz került forgalomba március 12-én. A Magyar Nemzeti Bank közölte, hogy már keddtől lehet fizetni az új pénzzel, aminek értéke 3000 forint. Ez a kiadvány több szempontból is különleges, hiszen jelenleg nincs még egy ilyen magas értékű pénzérme fogalomban Magyarországon - a legnagyobb értékű érménk a 200 forintos -, ráadásul a többi érmével ellentétben ez nem köralakú, hanem egy szabályos téglalap.

A Magyar Nemzeti Bank Kincsem, a magyar versenyló születésének 150. évfordulója alkalmából adta ki a 15 ezer forintos címletű ezüst emlékérmét, illetve a 3000 forintos címletű rézötvözetű emlékérmét. A bank tájékoztatása szerint a 15 ezres emlékérme fekvő téglalap alakú, 925 ezrelék finomságú ezüstből készült, súlya 31,46 gramm, mérete 26,4 × 39,6 mm, széle sima. Az emlékérme előlapján Kincsem négyéveskori - Emil Adam festőművész pontos méretekkel ellátott rajza alapján készült - portréja látható, nyakában babérkoszorúval.

Így néz ki a 15 ezer forintos címletű Kincsem emlékérme:

(Fotó: Pénzcentrum)

A 3000 forintos emlékérme - ami rendes fizetőeszköznek is minősül - szintén március 12-én került forgalomba. Ez az emlékérme fekvő téglalap alakú, réz (75%) és nikkel (25%) ötvözetéből készült, súlya 27 gramm, mérete 26,4 × 39,6 mm, széle sima. Az emlékérme előlapján és hátlapján ugyanazok a képek láthatók, mint a 15 ezres kiadványon.

Így néz ki a 3000 forintos címletű Kincsem emlékérme:

(Fotó: Pénzcentrum)

Forrás: Pénzcentrum

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás