promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Egy egész generáció szíve dobban meg: nosztalgikus kép került elő a Balatonról, ez az igazi retró

Egy egész generáció szíve dobban meg: nosztalgikus kép került elő a Balatonról, ez az igazi retró

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Ma már nem is hasonlít a Magyar Tenger erre a csodálatos fotóra, egy falat történelem.

Nyakunkon a kánikula és aligha van olyan ember az országban, aki ne a vakációról álmodozna. Hotelek teljes ellátással, wellnessel, jakuzzival, szaunával, szobaszervízzel és minden kényelemmel, amivel csak egy szállás kecsegtetni tud. Álomszerű, igaz? Pedig nem is olyan régen még teljesen mást jelentett az a kifejezés, hogy balatoni nyaralás.

A 60-as években, amikor még javában dübörgött a turizmus és érdekes módon több ember engedhette meg magának a Magyar Tengernél való üdülést, szó sem volt a fen felsorolt kényelmi szolgáltatásokról.

Ekkoriban ha a család felkerekedett és üdülni indult, akkor nagy valószínűség szerint egy kempinget célzott meg, ahol aztán vagy lakókocsival, de inkább sátorral megteremtették maguknak a fedelet a fejük felett. Közös mosdók, bográcsozásra kijelölt helyek, a placcon cigizgetés, zsugázás, pálinkázgatás és beszélgetés: ez volt az igazi élet. Az a generáció, aki ebben nőtt fel, mosolyogva emlékszik vissza ezekre az időkre, pedig lássuk be, ma már sokkal több lehetőség van akkor, ha valaki szeretne egy kicsit kiszakadni a hétköznapokból.

Most egy kifejezetten régi, Magyarországhoz kötődő emlékekkel kapcsolatos oldal tett fel egy képet, amely maga a megtestesült nosztalgia: a fent említett életképet láthatjuk, egy akkori, igazi, klasszikus balatoni üdülőt. Kék és sárga sátrak, gyönyörű zöld gyep, a háttérben pedig a fenségesen elterülő kék Balaton. Ám van még egy nagyon fontos részlet: a régi, ma már klasszikus számító autók, amelyek semmivel össze nem téveszthetőek.

A régi fotó, amelyen (ha ekkoriban voltál fiatal felnőtt, vagy gyerek) hosszú percekig el fogsz merengeni, itt látható:

Bár sajnos ma már a Balaton szó hallatán a magas árak, megfizethetetlen ételek és a zsúfoltság jut eszünkbe, azonban ha kicsit kutakodunk, akkor mindezt elkerülhetjük.

Egyébként a mai napig van lehetőség a Balaton környékén kempingben megszállni, a legnépszerűbb szállásfoglaló oldalak is kínálnak ilyen opciókat, de a keresőbe beírva is egészen meglepetésszerűen hathat, hogy a mai napig mennyi ilyen objektum áll azok rendelkezésére, akik a nyári szabadságukat a lehető legtermészetközelibb módon szeretnék eltölteni.