promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ha ez igaz, felfedeztek valamit a Balatonnál, ami világszenzáció a maga nemében

Ha ez igaz, felfedeztek valamit a Balatonnál, ami világszenzáció a maga nemében

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions

Igazán izgalmas az, mit már régóta suttognak a Balaton környékéről.

A Balatonnál már most zajlik a nyári szállásfoglalás, és várhatóan több százezer magyar látogat majd el idén is a magyar tenger partjára. Sokan a pihenést és a felhőtlen fürdőzést részesítik majd előnyben a magyar tenger partján, ahol a felhőtlen nyaralások zajlanak minden évben.

Ugyanakkor vannak olyan turisták is, akik nyitottak a Balatonnal kapcsolatos igazán izgalmas kirándulásokra is, akik nekivágnak a természetnek, hogy megnézzék, milyen kincsek rejtőznek még a Balaton körül, a települések milyen izgalmas kikapcsolódási lehetőségeket tartogathatnak még azok számára, akik szeretnék felfedezni a területet egy-egy aktívabb nyaralás közepette.

A tó története tele van meglepő és rejtélyes eseményekkel, amik elsőre talán eszünkbe sem jutnának. Fura vonalak is feltűnnek egyes elméletekben a Balaton kapcsán, amelyek tehát nyíltan magyarázhatják a települések elrendezését, mindezt pedig olyan ikonikus alakzatok, mint a Nazca-vonalak mintájára.

De hol is találhatók ezek?

Korábban a Vehir is beszámolt egy elméletről, amely a nyolcvanas években keltett nagy visszhangot. Zelkó Zoltán, aki Peruban végzett kutatásokat a Nazca-fennsíkon a híres vonalak mentén, úgy vélte, hogy ezek a fura és izgalmas, ám nagyon rejtélyes és titokzatos alakzatok az inkák előtti rejtélyes és kevésbé ismert civilizációhoz kötődnek, és távközlési szerepük lehetett, egy ősi kommunikációs rendszert alkothattak, amelyekről ritkán beszélnek nyíltan a szakértők az ősi civilizációk kapcsán.

A szakértő tehát ezt az elméletet alkalmazta a Balatonnál is, ahol a tó menti templomok szabályos elrendezéséből indult ki. Zelkó szerint ezek a templomok a rómaiak által épített toronyrendszerek helyére épültek, amelyek szintén kommunikációs célokat szolgáltak még nagyon régen, abban a korban, amikor római uralom volt ezen a területen.

Zelkó több helyen is egyeneseket húzott, amelyek egy rendkívüli térképet rajzoltak ki. A vonalak metszéspontjában pedig szerinte korábban egy sziget lehetett, amely mára elsüllyedt. Ez a sziget köthette össze az északi és déli part kommunikációját az elmélete szerint.

A TóRetro oldalán IDE KATTINTVA képeket is láthattok Zelkó Zoltán elméletéről.

Ám vannak még érdekes legendák a Balaton környékéről, ilyen egy elsüllyedt tengeralattjáró története, amelyet már nagyon sokszor körbejártak. De mégis mi lehet az igazság a sztorival kapcsolatban?

(Forrás: Vehir, TóRetró)