promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Frusztrált nők milliókat fizetnek, hogy kiordíthassák magukat egy erdőben, eszementnek tűnő trend terjed
Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Arra buzdítják a résztvevőket, hogy gondoljanak kiabálás közben azokra az emberekre, akik bántják őket.

Ugye megvan az a klisés filmjelenet, amikor valaki egy gyönyörű rét kellős közepén éktelen üvöltözésbe kezd, a kamera pedig szép lassan távolodik tőle, miközben a kiáltás betölti a teret? Nos, a valóságban egy hasonló "kiakadás" egészen másképp néz ki.

Ebben a stresszel, szorongással és frusztrációval teli világban egyre többen keresik a módját annak, hogy miként kezeljék érzelmi kitöréseiket. Az egyik ilyen módszer, amely egyre nagyobb figyelmet kap, az a "dührituálé", amelynek során a nők több ezer dollárt fizetnek azért, hogy egy olyan szertartáson vegyenek részt, amin alaposan kikiabálhatják fájdalmaikat.

A résztvevőket arra bátorítják, hogy gondoljanak azokra az emberekre és élményekre, melyek traumatizálták őket, és legalább 20 percig sikoltozzanak és ütögessenek földhöz botokat, amíg már nem tudják mozgatni a karjukat.

Az egyik nő, bizonyos Kimberly Helmus beszámolt arról, mit gondol a furcsa rituáléról:

„Nincs még egy olyan hely, ahol ezt megteheted, anélkül, hogy bárki is elítélne. Hangosan kikiabálhatod magadból az érzéseidet”

– fogalmazott az asszony, aki két és fél évvel a válása után döntött úgy, hogy elmegy egy ilyen szertartásra.

Az erről készült videók egy csapásra virálissá váltak a TikTokon, ahol sokan meglepetten nézik, miként adják ki magukból a dühüket a mérges, csalódott, vagy bántalmazott nők. A szakemberek között ugyanakkor megoszlanak a vélemények.

A pszichoterapeuták szerint ugyanis a harag kezelésére nincs egyetlen általános megoldás. Stephanie Sarkis terapeuta szerint vannak, akiknél az aktivitás jobban működik, például ha bokszzsákot ütnek vagy intenzív edzést végeznek. Másoknál viszont a nyugtató stratégiák válnak be, mint a mély lélegzetvételek, a lassú séták vagy éppen a nyugodt zene.

Forrás: NDTV

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás