promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Soha ennyire megható dolog még nem történt futballmeccsen: két barátot mutatott a kamera, az emberek a könnyeiket törölgették
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bejárta a világot az elsöprő erejű videó.

Aligha van még egy olyan dolog, ami annyira össze tud kovácsolni egy nemzetet, mint a foci iránti rajongás. Ezt most mi magyarok is megtapasztalhatjuk a saját bőrünkön, hiszen ismét megtörtént az a csoda, ami miatt korábban az egész országunk átszellemült: a magyar válogatott kijutott az EB-re. Lélegzetvisszafojtva szurkolnak az emberek a focistáinként, rajongva csodálják Szoboszlai Dominik játékát, szívek törnek össze, ha kapunk egy gólt, de mérhetetlen az öröm, ha mi lövönk egyet. Már a megfogalmazás is érdekes: úgy mondjuk, mintha egy kicsit mi is ott lennénk a pályán, ami valahol így is van: 10 millió ember van ott az EB-n, 10 millió magyar áll pályára, legalábbis lélekben egy kicsit mind adunk magunkból.

Rengeteg szurkolói videó lát napvilágot, naponta több millió felvétel kerül fel, hiszen aki valóban ki tudott jutni élőben a meccsekre, az világgá akarja kürtölni, hogy ott van és szurkolhat a kedvenc csapatának. Egy videó azonban kitűnik a többi közül és az ember képtelen száraz szemmel végignézni a megható jelenetet.

Egy férfi a vak barátjával ment el egy meccsre és nem akarta, hogy drukkpartnere az állapota miatt bármiből is kimaradjon: elmeséli neki hogy hogyan futnak a focisták a pályán, hogyan cseleznek, hogy lőnek és mindezt, de ez nem minden: még a hátára is lerajzolja a kezével a meccs kulcsjeleneteit.

Azt hiszem erre mondják, hogy ilyen az igazi barátság: segíteni annak, akinek szüksége van rá. Boldog és maradandó pillanatokat okozni semmibe nem kerül, valószínűleg pajtása gesztusára élete végéig emlékszik majd ez a vak férfi és ő maga is boldog lehet attól, hogy egy számára kedves embernek bearanyozta a napját.

Az elsöprő erejű felvételt, amely alatt özönlenek a gratulációk és a megható hozzászólások, ide kattintva tudod megtekinteni:

Man helps friend who is blind experience a soccer game

This kind of friendship. #sportskind

Posted by Humankind on Tuesday, June 18, 2024
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás