promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Megrendítő vallomás a halálos beteg Michael Flatley-től, hazánk egyik kedvenc táncosa ebben reménykedik

Megrendítő vallomás a halálos beteg Michael Flatley-től, hazánk egyik kedvenc táncosa ebben reménykedik

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Különleges kezelésnek vetette magát alá a villámléptű szteptáncos.

Magyarországon is milliók ismerik a Lord of the Dance alapítóját, a közel 30 éve óriási sikerrel futó produkció többször volt látható hazánkban is. A látványos koreográfiát napjainkban viszont már Flatley nélkül viszik színpadra a táncosok.

Ennek meglehetősen szomorú oka van, a 65 éves táncművész ugyanis nagyon súlyos kórral küzd már egy ideje. Menedzsmentje még tavaly januárban jelentette be, hogy a rák egy agresszív fajtáját diagnosztizálták nála.

Akkor azt is elárulták, hogy Flatley műtéten esett át, a rajongókat pedig arra kérték, hogy imádkozzanak érte. Habár a szteptáncos még nem gyógyult ki meg nem nevezett betegségéből, állítása szerint jól van, és azt is elmondta, minek köszönheti ezt:

"Még mindig kezelnek, de remekül érzem magam. Minden a pozitív gondolkodásról szól. Nem adom fel egykönnyen. A titkos fegyverem Michael O'Doherty. Ő egy energia gyógyító. Michael egy zseniális ember. Ő segített át a nehéz időszakokon."

Flatley elmondta, hogy "nem fél semmitől", és sokkal jobban érzi magát. O'Doherty számos gyógyító technikát alkalmaz "azzal a céllal, hogy az ember életenergiáját újra egyensúlyba hozza".

Egy korábbi interjúban azt is elárulta, hogy 2008-ban találkozott először O' Dohertyvel, amikor az segített neki felépülni egy szintén nem részletezett, rejtélyes betegségből. 2005-ben Flatley-t egy londoni kórházba szállították, miután a "Kelta Tigris" című műsorának európai turnéjának előestéjén súlyos vírusfertőzés döntötte le a lábáról.

Az orvosok akkor nem tudták pontosan megmondani, mi okozta a tüneteket, melyet egész testet érintő fertőzésként írtak le. Flatley számára több hetes pihenőt írtak elő, minek következétben le kellett mondani a turnét. Az ízületi és izomfájdalmai azonban ezt követően sem szűntek meg.

"A hagyományos orvoslás nem tudott meggyógyítani. Aztán véletlenül találkoztam egy Michael O'Doherty nevű ír fiatalemberrel, aki a test energiáját használja a gyógyításhoz. Amikor meglátogatott, alig tudtam felállni a székből. A kezelés nagyjából egy óráig tartott, majd utána több mint egy kilométert sétáltam. Azelőtt egy évig képtelen voltam ilyesmire. Még tízszer látogatott meg, és utána már nagyszerűen voltam"

– mondta korábban Flatley.