promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Közös fotón mosolyog Novák Katalin és Szentkirályi Alexandra, szokatlan okból találkozott a két politikus

Közös fotón mosolyog Novák Katalin és Szentkirályi Alexandra, szokatlan okból találkozott a két politikus

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Széles mosollyal néznek a kamerába, a magánéletben is jó viszonyt ápolhat egymással a volt köztársasági elnök és a kormány exszóvivője.

Néhány hete csak úgy forr a politikai közélet Magyarországon. Novák Katalin és Varga Judit lemondásával belekerült a politikai életbe egy egészen új szereplő: Magyar Péter pénzt és energiát nem kímélve járja az országot, naponta több beszédet tart, interjúkat ad, posztol, kampányol és ennek meglett az eredménye, alighanem az egész ország felismeri már az arcát, hangját. Bár új szereplőnek tűnik a politikában, régóta tudja már, hogy i a dörgés: Varga Judit exférjeként bőven volt lehetősége eltanulni a magyar politika működését, belelátni abba, hogyan is áll össze egy sikeres kampány.

Ha az ő színrelépése nem lenne elég, akkor a tegnapi nap különösen izgalmas volt, ugyanis tegnap dönthettek az emberek a kerületek, városok polgármestereiről, Budapest főpolgármesteréről és az Európai Parlamenti képviselőkről is. A nézők egy több órás választási műsorban követhették nyomon a szavazatok alakulását, magyarok milliói ültek tegnap a képernyő előtt és mint valami furcsa versenyben, drukkoltak a kedvencüknek. Az indulatok azonban mára sem csillapodtak, most jön csak a java. Mindenhol politikai elemzésekbe ütközhetünk, elégedetlenkedőkbe, vagy épp örömködőkbe és biztosan lesz olyan helység, ahol a szavazatok újraszámolását követelik majd. Még jó sok időt kell várni arra, hogy a kampány viharai elvonuljanak és az élet visszaálljon a jól megszokott medrébe.

Külön borzolta az emberek idegeit, amikor Szentkirályi Alexandra, a FIDESZ jelöltje a választás előtt nem sokkal visszalépett Vitézy Dávid javára, ezzel pedig alaposan összezavarta az embereket. Sokan szimpatizálták a határozott, barna hölggyel, aki számtalan szerepet betöltött már a pártban, többek között őt láthattuk azon a sajtótájékoztatón, melyet Gulyás Gergely Novák Katalin lemondása után tartott. Szentkirályi akkor megmutatta milyen fából faragták, nem tudott olyan kérdést feltenni a riporter, amellyel zavarba hozta volna a hölgyet.

Ez annak is betudható, hogy ő maga is jó viszonyt ápolhatott Novák Katalinnal, legalábbis egy korábbi kép erre enged következtetni, melyet a főpolgármester jelölt a saját oldalára töltött fel, még néhány évvel ezelőtt. Mindkét politikusnak fontos volt a családok jóléte, több erre irányuló kezdeményezésük is volt, melyet sikerrel végig vittek, Szentkirályi Alexandra ebben a posztjában éppen az otthonteremtési támogatás előnyeit és eredményeit taglalja. Novák Katalinnal (aki ekkor még miniszterként tevékenykedett) látogatott el egy családhoz, akik igénybe vették ezt a lehetőséget, velük beszélgettek.

A vidám képsorokat ide kattintva lehet megtekinteni: