promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A Novák Katalinról készült legfrissebb fotó elérhetetlenné vált, az intézmény nem hajlandó elárulni, hogy miért törölték a posztot

A Novák Katalinról készült legfrissebb fotó elérhetetlenné vált, az intézmény nem hajlandó elárulni, hogy miért törölték a posztot

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Úgy tesznek mintha sosem járt volna náluk Novák Katalin, mindenhonnan törölték a bizonyítékot.

Az idei tél különösen érdekes eseményeket indított el a politika világában: február 10-én Novák Katalin kilépett a tisztségéből, amikor nagyjából egy héttel korábban a 444 délutáni ügyeleteséhez beérkezett egy levél, melyben egy kegyelmi üggyel kapcsolatban írtak nekik. Ez volt a bicskei gyermekbántalmazás ügye, ahol K. Endre kapott kegyelmet, ezt pedig Novák Katalin írta alá (mint köztársasági elnök), valamint Varga Judit ellenjegyezte (mint igazságügyi miniszter). A döntés, amely miatt mindkét politikus elnézést kért, a jelen álláspont szerint egy figyelmetlenségből és jóhiszeműségből adódó hiba volt, de több, Novák Katalinhoz közeli forrás is elmondta a véleményét arról, hogy mi is történhetett.

Novák Katalint utoljára akkor láthattuk, amikor lemondó beszédét megtartotta, majd Instagram oldalán gratulált Sulyok Tamásnak, eredményes munkavégzést kívánva. Novák Katalin azóta teljesen eltűnt a közélettől, komolyan vette visszavonulását, bár rebesgették, hogy már kapott munkaajánlatokat, egyelőre nem tudni, hogy elindultak-e az ezirányú tárgyalások.

Ezért is volt különösen furcsa, mikor Novák Katalin váratlan helyen jelent meg: elhagyta az országot és Spanyolországba repült, ahol egyenesen az Andalúziai Királyi Lovasiskolába fogadta őt. Ott volt még vele Ignacio Rosales de Salamanca is, aki a spanyol honvédelem andalúziai küldöttségének a tagja, kettőjükről több vidám hangulatú, mosolygós fotó is készült.

A felvételeket azonban már nem tudjuk megmutatni, ugyanis azóta törölték a posztot. A 24.hu megpróbált utánajárni a történteknek: a Jerez de la Fronterában található lovasiskolától próbálták megérdeklődni a váratlan lépés okát, azonban megkeresésükre nem érkezett válasz. Egyelőre rejtély, hogy mi történhetett, de akár még az is elképzelhető, hogy a kép készültekor nem voltak teljesen tisztában azzal, hogy miért kellett Novák Katalinnak elhagyni a tisztségét és erről csak később értesültek, de az is lehet, hogy valaki jelezte a lovasiskolának, hogy a fényképek nem kívánatosak az oldalon.

Novák Katalin azóta nem reagált a történtekre, utolsó nyilvános videóját ide kattintva tudjátok megnézni, mellyel sok sikert kívánt az új köztársasági elnöknek és leköszönése előtt még összefoglalja az általa átélt, kedves pillanatokat: