promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Szentkirályi Alexandra jóvágású férje nem akárki leszármazottja, ritkán látható szerelmével közös képen a főpolgármester-jelölt

Szentkirályi Alexandra jóvágású férje nem akárki leszármazottja, ritkán látható szerelmével közös képen a főpolgármester-jelölt

Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Szentkirályi Alexandra megmutatta imádott férjét, akinek híres ősei vannak.

Minden ember mellett van egy partner, egy lelki társ, egy támogató fél, aki a legnehezebb időszakokban is segíti a párját, erőt és reményt ad neki. A politikusok is mind megtalálják maguknak életük szerelmét, nem is olyan régen bemutattuk Karácsony Gergely imádott feleségét, most pedig közös képen mutatjuk meg Szentkirályi Alexandra jóvágású férjét, akinek nevét és arcát talán sokan ismerik, de azt már kevésbé, hogy kinek a leszármazottja.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf Magyarország honvédelmi minisztere, és a 2024-es Befolyás-barométer szerint jelenleg ő hazánk 17. legbefolyásosabb embere. Az ő felesége Budapest főpolgármester-jelöltje, Szentkirályi Alexandra, emellett három gyermek büszke édesapja. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hobbijai közé tartozik a lovaglás, a futás, a tenisz, a vitorlázás, és a kendózás, tehát egy igazi sportszerető emberről beszélhetünk.

Nagyon érdekes megnézni a honvédelmi miniszter családfáját, hogy kinek, vagy kiknek a leszármazottja.

Apai nagyapai dédszülei bobrovniki és szentannai Bobrovniczky Tamás vezérőrnagy és Surmin Gizella volt, anyai nagyanyai dédszülei pedig nemes Némethy Ödön, Győr, Moson, és Pozsony Közigazgatásilag egyesített vármegyék alispánja, illetve felsőszidi Németh Margit volt. Anyai nagyanyjának testvére pedig nem kisebb személy volt, mint a modernkori lovaglás egyik legkiemelkedőbb egyénisége, egyben az amerikai lovassport megreformálója, maga Némethy Bertalan magyar lovastiszt volt, aki 2022-ben hunyt el.

Apai nagyszülei eötsi Szalay Kázmér huszárhadnagy és sövényházi Fricke Emília volt, míg anyai nagyszülei bobrovniki és szentannai Bobrovniczky Tamás huszárezredes és nemes Némethy Mária volt. Tehát a honvédelmi miniszter őse egy híres huszártiszt volt - nem csoda, hogy ő is a lovaglás szerelmese lett.

Szentkirályi Alexandra férje, mikor tavaly nyáron beszédet mondott a 18. Nyíregyházi Huszártalálkozón, azt mondta, hogy

„huszár több mint egy lovas katona, a huszár mi vagyunk, a nemzeti karakterünk egyenruhába öltött lényege”.

A magyar huszárokat - és így természetesen a saját őseit is - kreatív, eszes, gyors, öntevékeny, bátor, büszke, magabiztos embereknek jellemezte; ezek pedig mind olyan tulajdonságok, amik nemcsak katonai erélyek, hanem ma a nemzetek közötti versenyképesség apaját tekintik.

Szentkirályi Alexandra ritkán szokott közös képet posztolni a férjével, legutóbb február közepén volt rá példa, amikor az idei Évértékelőn voltak (Szentkirályitól jobbra ül a honvédelmi miniszter).