promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mégis visszalép Szentkirályi Alexandra? Az utolsó pillanatban újabb fordulat állhat be a főpolgármesteri választáson
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Úgy tűnik, Szentkirályi Alexandra tényleg visszaléphet.

Ahogy arról a Promotions is beszámolt, nemrég egy komoly telefonos közvélemény-kutatást végeztek a fővárosban, ami arra irányult, hogy felmérjék, miként változnának a június 9-i választáson Karácsony Gergely esélyei, ha Szentkirályi Alexandra visszalépne Vitézy Dávid javára. Ugyan mind Szentkirályi, mind Vitézy tagadta, hogy bármelyikük is a visszalépést fontolgatná, de egyre több helyről azt hallani, hogy az egykori kormányszóvivő az utolsó pillanatban mégis vissza fog lépni, és esélyt ad Vitézy Dávidnak arra, hogy legyőzze a választásokon Karácsony Gergelyt.

A miniszterelnök politikai tanácsadója, Orbán Balázs a Hetek podcastjének vendégeként számos témát érintett, többek között arról is beszélt, hogy a Fidesznek lesznek-e szövetségesei az Európai Parlamentben. Orbán Balázs közölte, hogy azt szeretnék, hogy legyen egy új brüsszeli intézményi vezetés, ugyanakkor felhívta arra a figyelmet, hogy ha a brüsszeli vezetés nem fog alkalmazkodni az európai emberek elvárásához, akkor komoly problémák lesznek.

A tanácsadó szerint több opció is van arra vonatkozóan, hogy a Fidesz melyik frakcióba ülhet majd be, folyamatosan vannak tárgyalások erről, de inkább megvárják a választások eredményét, és akkor hoznak döntést.

Hangsúlyozta, hogy az teljesen kizárt, hogy Magyarország kilépjen az Unióból; véleménye szerint ez a nagy országok luxusa, a kicsiknek szüksége van erre a szövetségre.

A főpolgármesteri választással kapcsolatban pedig nyitva hagyta azt a lehetőséget, hogy Szentkirályi Alexandra a visszalépésével Vitézy Dávidot támogathatja majd a Fidesz, ugyanis amikor szóba került ez a téma, akkor azt mondta, hogy Budapesten egyértelműen igény van a változásra, és szerinte a választópolgárok tudnak majd választani. Orbán Balázs arra bátorította az embereket, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjeit válasszák minden alkalommal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás