promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most ő játsza Tompos Kátya szerepét a My Fair Lady-ben: Balla Eszter különleges szépség
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hosszú évekig Tompos Kátya játszotta a főszerepet, majd ez a színésznő került Alföldi Róbert mellé.

Az idei év utolsó májusi napja örökre beírta magát vastag fekete filctollal a magyar színház- és művészvilágába. 41 évesen, több év hosszú küzdelem után elhunyt Tompos Kátya színésznő. A legszomorúbb, hogy előtte három nappal tartották meg azt a gálát, ahol rengeteg kollégája azért lépett fel, hogy az esemény bevételével támogassák Kátya külföldi gyógykezelését, ám erre végül már nem kerülhetett sor. Aktív, foglalkoztatott színésznő volt, ám ha egyetlen színházi szerepét kellene kiemelni, akkor az minden bizonnyal a My Fair Lady lenne, ahol Alföldi Róbert oldalán alakította Eliza Doolittle karakterét. Parádés volt kettőjük párosa, hosszú évekig töltötték meg a Centrál Színházat, nem volt olyan előadásuk, amely ne lett volna teltházas.

Mikor Kátya visszavonult (akkor még nem tudtuk miért), egy másik, nem kevésbé tehetséges színésznő kapta meg a szerepét: 2019 és 2023 között Ágoston Katalin játszotta el a sokrétű, zseniálisan megírt karaktert. A színész kisfia születése után pedig egy másik színésznő kapott lehetőséget: Balla Eszter, akit a nézők mai napig láthatnak a szegény virágárus lány bőrébe bújva. Neve ismerősen csenghet, hiszen rengeteg filmben játszott, tevékenykedik szinkronszínészként és számtalan színházi előadás van már a háta mögött. A gyönyörű színésznő 44 éves: karrierjét sok pályatársához hasonlóan a Színház- és Filmművészeti Egyetemen kezdte, ezután pedig több színház több társulatánál is megfordult.

A karrierje mellett azonban fordít időt a jótékonykodásra is: születésnapi bejegyzésében például a Piros Orr Alapítványnak kért támogatásokat:

A tehetséges színésznőt nagyon kedvelik a nézők és bár sokan azt írták, hogy Kátyával volt az igazi az előadás, ez a jegyvásárlásokon nem látszik: amennyiben most próbálnánk meg jegyet vásárolni a My Fair Ladyre, amit a hónapban még kétszer játszanak, akkor csalódnunk kell: arra figyelmeztet ugyanis az oldal, hogy várólista van a jegyekre, akkora az érdeklődés. A sors szomorú fintora, hogy a Kátya halála előtti napon szintén műsorra volt tűzve a darab, Alföldi Róbert erről úgy nyilatkozott, hogy aznap nem tudta volna eljátszani a szerepét.

Bár magánéletéről nem beszél sokat Balla Eszter, D. Tóth Kriszta beszélgetős műsorának a meghívását szívesen elfogadta, így az Elviszlek magammal egyik adásában egy kicsit jobban belepillanthatunk a színésznő gondolataiba, érzéseibe:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás