promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy ország várta a szavait Tompos Kátya halálával kapcsolatban: a színésznő egyik legközelebbi barátja szólalt meg
Borítókép:  Youtube - DoktorGodeny-mh3iq
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Könnyfakasztó, ahogyan Tompos Kátyáról beszélt.

A tegnapi napon Magyarország örökre megváltozott és soha nem lesz már ugyanolyan. 41 éves korában, hosszú betegség után elhunyt Tompos Kátya színésznő, énekesnő és főképpen csodálatos ember. Mindenki aki ismerte életében is csak jó dolgokat mondott róla, visszafogott, ám kivételesen tehetséges művésznek tartották, aki valóban a képességével és a teljesítményével szeretett volna érvényesülni. Sohasem a magánéletével, vagy a botrányaival került a címlapokra, a vele készült interjúkban is a színházról, a művészetről beszélt szívesen.

Éppen ezért nem meglepő az sem, hogy betegségét sem szerette volna felvállalni, titokban, csendben küzdött a halálos kórral, míg végül hiába a rengeteg szeretet és támogatás, a rák felülkerekedett rajta. Az egész ország gyászba borult, pályatársai pedig sorban búcsúztak el szeretett kolléganőjüktől, barátjuktól. Egyikük különösen nehezen találta a szavakat, hiszen éveket töltöttek el együtt a színpadon, előadásaik folyamatosan teltházasak voltak, volt aki éveket várt arra, hogy végre jegyet válthasson az ikonikus előadásra.

Ez volt a My Fair Lady.

Alföldi Róbert és Tompos Kátya hosszú éveken át alakították Elizát és Higgins professzort, alakításukkal pedig megbabonázták a nézőket. A színházzal foglalkozó csoportokban egymással versengtek az emberek, volt, aki 11-szer nézte meg az előadást, képtelenség volt ugyanis megunni, minden alkalommal tudott valami újat, izgalmasat, meglepőt nyújtani. Alföldi Róbertet mélyen megrázta a veszteség, sokáig kereste a szavakat, míg végül méltóan, a tőle megszokott gyönyörű stílussal elköszönt szeretett szövetségesétől. Alföldi Róbert ezekkel a szavakkal emlékezett meg szeretett Kátyenkájáról:

KÁTYENKA – mindig így hívtalak, most sem máshogy….
…próbálok itt szép, méltó nekrológot írni Rólad, 
de az úristennek sem megy…
annyi minden lesz újra valóságos a múltból, és annyira kevés mégis ahhoz, ami történt.
Minden semmi ahhoz képest, hogy meghaltál, édesem.
De itt van előttem, ahogy a József Attila Színház művészbüféjében megkérdeztelek, nem tudom már mikor, hogy jönnél-e a Bárkába.
És jöttél... és ahogy így jönnek elő az évek, a közös évek, emlékek, rájöttem, hogy az elmúlt 20 év legfontosabb pillanataiban,  időszakaiban ott voltál.
Szövetséges voltál. 
Erről persze soha nem beszéltünk, de így volt. Köszönöm. 
És persze, hogy Elizát is… köszönöm… 
tegnap játszottuk… de jó, de jó, hogy ma nem…
Hullámokban tör rám a fájdalom. Hullámokban tör rám a sírás…
…nem értem én ezt a világot…
itt valami nem stimmel…
…nézek ki az ablakon.
Ömlik az eső.
Az angyalok nem sírnak.
Zokognak.

A mindig vidám művésznő halála hatalmas űrt hagyott maga után, és bár azt mondják, hogy a shownak mennie kell tovább, egészen biztos, hogy most egy pár napig, ha csak szívben és lélekben, de mindenki elcsendesedik egy kicsit.

Ebben a videóban a Centrál színház címlapfotózását láthatjuk, így debütált a My Fair Lady náluk:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás