promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyászol Tóth Gabi és Karácsony Gergely is: így búcsúznak Tompos Kátyától a hazai hírességek
Borítókép:  rtl.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezekkel a szavakkal búcsúznak a hazai hírességek Tompos Kátyától.

41 éves korában elhunyt Tompos Kátya színész-énekesnő. A szomorú hírt a Centrál Színház igazgatója közölte péntek reggel. Tompos Kátya a rákbetegség egy ritka válfajában szenvedett, aminek kezelése rendkívül költséges, ráadásul még nem érhető el Magyarországon, ezért egy jótékonysági gála keretében gyűjtést szerveztek annak érdekében, hogy támogassák a Jászai Mari-díjas művész gyógyulását. A pénz összegyűlt, de sajnos már nem tudják Kátya kezelésére fordítani; ennek sorsáról majd a későbbiekben születik döntés.

Tompos Kátya halálhíre megrázta az országot, a hazai hírességek egymás után búcsúposztokat tesznek ki, hogy megemlékezzenek az elhunyt színésznőről. Budapest jelenlegi főpogármestere, Karácsony Gergely azt írta ki, hogy vele együtt sokan hittek benne, bizakodtak, hogy a páratlan összefogás, sok ezer ember segítő szándéka elég lehet, hogy Kátya meggyógyuljon. Karácsony egy egyedülálló tehetségnek, egy különleges jelenségnek, egy nagyszerű embernek jellemezte a színésznőt. A főpolgármestert is megrázta a tragikus hír, osztozik a család és a barátok fájdalmában.


A színésznő jó barátja, Hrutka Róbert zeneszerző Tompos Kátya Holdjárat című dalával emlékezett meg róla; mellé pedig azt írta, hogy

„Csak állok elveszve, mint egy kihalt megállóban és te észrevétlen felszálltál arra a bizonyos holdjáratra. Soha nem volt ilyen hangos a csend. Köszönöm, hogy a barátod lehettem!”.


Rónai Egon a Magányos csónak című dalra utalva búcsúzott a színésznőről. A televíziós azt írta, hogy "a csónak elindult a végtelenbe, de nem volt magányos; százezrek támogatása, szeretete kísérte az utolsó hetekben". Rónai meg is osztotta az említett dalt:


Tóth Gabi is írt egy búcsúposztot a saját oldalára. Az énekesnő nem találta a szavakat, így aztán csak annyit rakott ki, hogy nem tud és nem is akar mit írni; hozzátette:

„egyszerűen nem lehet”.


Az X-Faktor korábbi mentora, ByeAlex ugyan nem ismerte személyesen Kátyát, de mégis megérintette a története. Egy fiatal, tehetséges nőnek tartotta, és nagy tisztelettel gondol rá. A zenész részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak, hiszen tudja, hogy egy ilyen űrt semmi sem tölthet be. ByeAlex biztos benne, hogy mindig emlékezni fogunk Tompos Kátyára.


Zorán egy 2014-es videót osztott meg a színésznőről, ami a Budapest Sportarénában, az Egypár barát című duett-album bemutatóján készült. Az alábbi felvételen Kátya éppen Jávori Ferenc Fegya és Sztevanovity Dusán dalát, az Esküvőt énekli.


Osvárt Andrea színésznő pedig azt írta ki:

„Végtelenül szomorú és megrendítő hír. Hiányozni fogsz, Kátya”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás