promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyosabb Tompos Kátya rákbetegsége, mint hitték: megszólalt az orvos, speciális kezelésre szorul a színésznő
Borítókép:  rtl.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Példaértékű összefogás indult Tompos Kátyáért, mindenki segíteni szeretne a daganatos betegséggel küzdő színésznőnek.

Nemrég derült ki, hogy a 41 éves színésznő, Tompos Kátya a daganatos megbetegedések egyik ritka fajtájában szenved, de létezik egy kezeléstípus, az immunterápia, amiben nagyon bíznak, viszont nagyon drága. Barátai és színházi kollégái most összefogtak a színésznőért, és pénzt gyűjtenek a számára; bárki küldhet neki támogatást a Fábián Juli Emlékalapítványon keresztül, illetve május 25-én tartanak egy jótékonysági gálakoncertet a Szegedi Nemzeti Színházban, aminek teljes bevételét Tompos Kátya kezelésére ajánlják fel.​

Dolhai Attila, az Operettszínház művésze az RTL Házon kívül című műsorában azt mondta, hogy most van itt a segítség ideje, és talán a fizikai segítségen túl az adakozáson, a közös éneklésen, az együttérzésen túl egy kicsit szellemileg is tudnak segíteni Tompos Kátyának. Dolhai maga is nagyon szorít kollégájáért, reméli, hogy a kezelések eredményesek lesznek. Hogy mennyire specifikus ez a daganatos betegség, arra a színésznő közeli barátja, Hrutka Róbert zeneszerző is rávilágított.

„Annyit tudok, hogy ez nem olyan fajta daganatos betegség, hogy itt és itt találtak egy daganatot, és meg lehet kemózni vagy sugarazni. Teljesen az egész testében szét van ez szóródva, és én nem vagyok orvos, de úgy tudom, hogy neki meg kell tanítani az immunrendszerét, hogy ő győzze le ezt”

Az immunterápiáról a szakemberek azt mondják, hogy a jövőben a rákgyógyítás leghatékonyabb módszere lesz; ezt erősítette meg a Házon kívül-nek dr. Oláh Judit, a Szegedi Tudományegyetem Onkoterápiás Klinikájának igazgatója. Amikor ő immunterápiát ad, akkor az immunrendszert próbálja arra rávenni, hogy az idegenként ott lévő daganatsejteket felismerje. Akkor azt elindul egy folyamat, aminek eredményeképpen új T-sejtek fognak létrejönni, amik képesek elölni a daganatot. Ez a folyamat viszont sokkal hosszadalmasabb, mint a rákos sejteket közvetlenül roncsoló sugárkezelés vagy a kemoterápia, nem beszélve arról, hogy nagyon drága ez a kezelés - havi több millió forintba kerül, így aztán a Nemzeti Egészségbiztosító csak abban az esetben finanszírozza, ha az orvosok reményt látnak az eredményességére.


Tompos Kátyának is több tízmillióra lenne még szüksége ahhoz, hogy végigcsinálhassák vele ezt a kúrát, ezért is próbálnak most segíteni a kollégái. A május 25-ei koncertre a Szegedi Nemzeti Színház pénztárában lehet jegyet venni, vagy a jegy.hu-n. Tervben van még egy júniusi koncert is Budapesten, de ezt még csak most kezdték el szervezni.

Aki nem tud részt venni a rendezvényen, az a Fábián Juli Emlékalapítvány számlájára is utalhat pénzt:

  • Kedvezményezett neve: Fábián Juli Emlékalapítvány
  • Kedvezményezett számlaszáma: 16200151-18543755-00000000
  • A megjegyzés vagy közlemény rovatba írja be Tompos Kátya nevét!
  • A gyűjtés határideje a koncert napja: május 25.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás