promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghalt Tompos Kátya, 41 éves volt
Borítókép:  rtl.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tompos Kátya 41 éves korában elhunyt.

Tragikus hírt közölt Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója: 41 éves korában meghalt Tompos Kátya - számolt be róla az Index. A Jászai Mari-díjas színésznőről márciusban hozták nyilvánosságra, hogy rákos; a betegség egy igen ritka válfajában szenvedett, amihez a legmegfelelőbb kezelés nem is érhető el Magyarországon, emellett nagyon drága is.

Ezért május 25-én egy jótékonysági gálát rendeztek a Szegedi Nemzeti Színházban, hogy ott gyűjtsék össze a szükséges pénzt, hogy azzal támogassák Tompos Kátya gyógyulását. Az eseményen többek között fellépett Máthé Beáta, Falusi Mariann, Für Anikó, Udvaros Dorottya, illetve Peller Anna és Dolhai Attila is.

A minap közölték a jó hírt, hogy összegyűlt a szükséges összes a kezelésre, péntek reggel viszont már szomorú gyászhír jelent meg a színésznő haláláról. A Centrál Színház saját halottjának tekinti Tompos Kátyát, aki 2016 óta, a My Fair Lady bemutatója óta folyamatosan jelen volt a színházi életben.

Az összegyűlt pénz sorsáról azt közölték a színésznő hivatalos közösségi oldalán, hogy várhatóan egy hét múlva tájékoztatnak majd mindenkit erről, illetve a megmaradt támogatás visszatérítésének lehetőségéről.


Tompos Kátya orosz anya és magyar apa gyermekeként született 1983-ban. Bár Tompos Katalin néven született, anyai nagymamája oroszosan Kátyának hívta, így aztán ezt választotta magának művésznévnek. Földessy Margit stúdiójában tanult, majd a Színház- és Filmművszeti Egyetem musical szakára járt 2001 és 2005 között.2009-ben ő képviselte volna Magyarországot a moszkvai Eurovíziós Dalfesztiválon, miután Zentai Márk visszalépett; Kátya a Valami Amerika 2. részének főcímdalát, a Magányos csónakot adta volna elő, de aztán színházi elfoglaltságaira hivatkozva ő is visszalépett.

Nyugodjon békében!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás