promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Nagy Ervinnél elszakadt a cérna: Nem gondoltam volna, hogy még ennél is van lejjebb

Nagy Ervinnél elszakadt a cérna: Nem gondoltam volna, hogy még ennél is van lejjebb

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Nagy Ervin igazságosztó pörölyként csapott le, alig bírta fékezni a dühét, magyar város akasztotta ki. 

Magyarország egyik legismertebb és legkeresettebb színésze, közéleti szereplő, aktivista és megmondóember. Ő Nagy Ervin, aki néhány éve megelégelte a szakmájában és az országban folyó dolgokat és ahogyan ő fogalmazott, felállt a foteljéből. Azóta szívesen szólal meg nehéz kérdésekkel kapcsolatban és nem foglalkozik azzal, hogy a véleménye kinek szimpatikus, kinek nem: egyetlen dologra koncentrál, hogy minden körülmények között önazonos maradjon és tartsa magát a saját értékrendje szerint felállított elveihez.

Mostanában a szokásosnál is aktívabb a politikai szerepvállalás tekintetében, gyakran tűnik fel Magyar Péter oldalán, gyakorlatilag ő volt az első olyan híresség, aki felvállalta szimpatizálását a köztudatba váratlanul berobbanó Magyar iránt. Most azonban egy szomorú dologról számolt be: talán kevesen tudják, de Nagy Ervin rajong a fociért, sok más magyar emberhez hasonlóan. Bár sokan akkor szerették meg ezt a nemes sportágat, amikor Szoboszlai Dominikot leszerződtették a Liverpoolhoz, Nagy Ervin rajongása jóval régebbi és egy kevésbé ismert csapatért dobog a szíve.

Ervin fiatalkorában maga is focizott, egy ideig még azt is el tudta volna képzelni, hogy profi válljon belőle, ám végül máshogyan döntött: az egyik meccsén eldöntötte, hogy nem ez az út való neki. Ám a dunaújvárosi focicsapat iránti rajongása nem múlt el: kijárt a meccseikre és nyomon követte az eredményeiket. Ervin azonban csalódását fejezte ki a csapat eredményei miatt: már az is elkeserítette, hogy a csapat harmadosztályban játszik, azonban most átkerült a negyedosztályba:

Tudtam, hogy a harmadosztályban játszik, már ez is elkeserítő volt. De nem gondoltam volna, hogy még ennél is van lejjebb. Sajnálom azokat, akiknek még fontos a futball Dunaújvárosban. 

Nagy Ervin a végére azért még egy kicsit odaszúrt: arra kérdésre, hogy volt-e már az új stadionban, egyértelműen nemmel felelt. És rögtön meg is magyarázta:

Bevallom, én az új stadionban még egyszer sem voltam. Taszít, hogy a politika pók módjára átszövi a sportot Magyarországon, s azon belül a labdarúgást is. Helyi kiskirályok által irányított klubok szereplésére nem vagyok kíváncsi. Sajnos ebben a mezőnyben háttér és támogatás nélkül a Dunaújváros a jelek szerint még epizodista sem lehet.

Forrás: Blikk magazin